7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gümüşhane'de İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir tören düzenlendi.

Vali Enver Salihoğlu, “Ülkemiz bugüne kadar hür ve bağımsız kalmışşa bu şehitlerin ve gazilerin sayesindedir.”dedi.
Gaziler günü sebebiyle hükümet konağı önünde düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, askeri ve mülki erkan ile gazi ve şehit yakınları katıldı.


Tören, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Vali Salihoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kömürcü, Belediye Başkanı Canlı ve Gaziler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan’ın çelenkleri sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma Binbaşı Sercan Ayhan tarafından yapıldı. Binbaşı Ayhan, ulusal kimliğimizin ve üniter yapımızın ayrıştırılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Gazilerimiz ulus olma bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve ulus olarak sahip olduğumuz şanlı geçmişimizle aramızda olması gereken güçlü bağın, en önemli halkalarından birisini oluşturmaktadır. Özellikler etnik milliyetçilik ile ulusal kimliğimizin ve üniter yapımızın ayrıştırılmaya ve bizleri bir arada tutan değerlerimizin aşındırılmaya çalışıldığı bir ortamda, gazilerimizin varlığı ve ifade ettiği anlam bizlere ayrı bir güç vermektedir. Çünkü gazilerimiz var oluşumuzun birlik ve beraberliğimizin ve genç beyinlere aşılamaya çalıştığımız ulus bilincinin ve vatan sevgisinin birer sembolleridir." dedi.
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise burada yaptığı konuşmada şehitlik ve gaziliğin ülkesi için savaşırken olduğu gibi kamu hizmeti verirken de ulaşılabilen kutsal rütbeler olduğunu belirterek, “Gerek Kurtuluş Savaşında gerek daha sonra savaşlarda ve iç güvenliğin sağlanması sırasında askerlerimiz, polislerimiz, öğretmenlerimiz, birçok meslekten değerli kamu görevlilerimiz ve halkımız dış düşmanlar ve bölücü çete tarafından şehit edilmiştir. Birçok görevlimiz de gazi unvanını almıştır. Kurtuluş savaşında Gümüşhane halkının gösterdiği kahramanlıklar ve verdiği şehitler unutulmadan, Kore’de ve Kıbrıs’ta son olarak da iç güvenlik hizmetlerinde halkımız birçok evladını kaybederek yeni acılar tatmıştır. İlimizde 30 yılda 54 şehit annelerin yüreğini yakmıştır. Birçok gazimiz bugün fiziki olarak eksikleri olmasına rağmen aramızda onurla ve gururla dolaşmaktadır. Ülkemizde, gazilerimize, şehitlerimizin dul ve yetimlerine bazı kişilerce hak ettikleri ilginin gösterilmediğini görüyoruz, üzülüyoruz. Devlet, bütçe imkanlarının el verdiği ölçüde, hatta bu imkanların da üstünde şehit yakınlarına ve gazilerimize destek sağlamaktadır. Bu en başta gelen görevimizdir. Ülkemiz bugüne kadar hür ve bağımsız kalmışşa bu şehitlerin ve gazilerin sayesindedir. Temenni etmiyoruz ama bundan sonra da şehitlerimiz ve gazilerimiz olabilir.” diye konuştu.


Hükümet Konağında ki törenlerin ardından heyet Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini ziyaret ederek, dernek başkanı Cahit Erdoğan’dan bilgi aldılar.
Program dahilinde daha sonra Emirler mezarlığında bulunan şehit mezarlıklarını ziyaret edilirken, akşam İl Müftülüğünce düzenlenecek İftar Yemeği’nin ardından Merkez Kemaliye Caminde Şehit ve Gaziler için mevlit okutulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 18:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 85.100.106.xxx Tarih : 20.09.2008 00:37:43

VATAN SİZE MİNNETTAR KAHRAMAN GAZİLERİMİZ...