5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gazipaşa başbakanı bekliyor

Gümüşhane'nin Karaer Mahallesine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan, 2 milyon 500 YTL'ye mal olan 32 derslikli Gazi Paşa İlköğretim Okulu, 4 Temmuz'da Gümüşhane'ye gelecek olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açılacak. 

Yapılan çalışmaları inceledikten sonra bir açıklama yapan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, okul temelinin geçen yıl haziran ayında atıldığını belirterek, "Aslında geçen yılki eğitim-öğretim dönemine yetişecekti. Spor salonunun inşaatı biraz gecikince, bu yıla sarkmış oldu. Güzel bir çalışma yapıldı. Alan çok güzel değerlendirildi. Yoluna, alt zeminine kadar yapılan değerlendirmeler çok güzel oldu" dedi.
Gümüşhane Valisi Dalmaz, TOKİ tarafından Bağlarbaşı Mahallesi'ne yaptırılan toplu konutların bulunduğu alana geçen yıl şubat ayında sosyal donatı içerisinde okulun da ihalesinin yapıldığını hatırlatarak, "Ancak, birinci etap konutların bulunduğu Bağlarbaşı Mahallesi'ne okulun yapılması planlanmıştı. Zeminin müsait olmaması ve yer yetersizliği nedeniyle yüklenici firma okul yapımı işinden vazgeçmek istemişti. Valiliğimiz TOKİ ile yapılan yoğun görüşmeler sonucunda, şu anda mevcut bulunan ve sorunlar yaşanan Gazi Paşa İlköğretim Okulu'na 32 derslik ve spor salonu gibi fiziki çalışmalar yapılması olumlu sonuç vermiştir. Karaer mahallemizde bulunan ve hazineye devredilmiş olan Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne ait eski bina yıkılarak, çevresinde bulunan boş alanla bir vatandaşımıza ait özel mülkiyet de kamulaştırılarak, ilimizin adına layık, modern bir ilköğretim okulunun yapımını gerçekleştirdik. Kısmet olursa Sayın Başbakanımızın ilimizi ziyaret tarihi olan 4 Temmuz'da da açılışını yaparak, hizmete açmış olacağız" dedi. 

Vali Dalmaz, açılacak olan Gazi Paşa İlköğretim Okulu ile ilin önemli bir sorununun da çözüme kavuşmuş olacağını sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 12:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?