7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gençlere kültür odası ve kütüphane

Gümüşhane Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kültür Odası ve Gençlik Kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan İl Gençlik ve Spor Müdürü Coşkun Çildoğan hizmet binasında ki bazı bölümlerin yeniden düzenlenerek Kültür Odası ve Gençlik Kütüphanesine dönüştürüldüğünü söyledi.

Çildoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak görevlerinin her yaştaki vatandaşların beden ve ruh sağlığını geliştirmek, beden eğitimi ve sporlarını anlatmak, sporu sevdirmek ve yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti.

"GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ 53 OKULA SPOR MALZEMESİ YARDIMINDA BULUNDU”
Sporu tabana yaymak amacıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden okullara malzeme yardımı talebinde bulunduklarını söyleyen Çildoğan, bu talebin olumlu karşılanmasının ardından il genelindeki 53 okula spor malzemesi yaptıklarını söyledi.

Çildoğan,daha sonra şunları söyledi:“Genel müdürlüğümüzce Merkez ilçede 16, Torul ilçesinde 7, Kelkit ilçesinde 15, Şiran ilçesinde 6, Köse ilçesinde 3 ve Kürtün ilçesinde 6 olmak üzere toplam 53 okulumuza spor malzemesi yardımında bulunduk. İlimizde önümüzdeki günlerde ve aylarda, voleybol, basketbol grup müsabakaları, Türkiye boks şampiyonası, Karadeniz bölgesi bilek güreşi müsabakaları alınmış olup diğer branşlarla ilgili olarak ta federasyonlar nezdinde görüşmelerimiz devam etmektedir.”

SPOR VE GENÇLİK KÜTÜPHANESİ
Çildoğan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu’nun girişimleri ile başlatılan “Okuyan Gümüşhane” projesine destek olmak amacıyla Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde bir “Spor ve Gençlik Kütüphanesi” oluşturduklarını söyledi. Şimdilik bin 850 kitaptan oluşan kütüphanenin kampanya sayesinde daha da büyüyeceğini belirten Çildoğan duyarlı vatandaşlardan bu kütüphaneye kitap bağışında bulunmaları çağrısında bulundu.

GENÇLERE KÜLTÜR ODASI
Spor yapma yeteneği olmayan veya sevmeyen gençlere yönelik olarak, gençlerin bir araya gelip sorunları tartışabilecekleri bir ortam oluşturmak, bağlama, gitar ve satranç kurslarını gerçekleştirebilmek maksadıyla Kültür Odası düzenlediklerini söyleyen Çildoğan Kültür Odasında Gençlik Merkezi faaliyetlerinin de sürdürüleceği sözlerine ekledi.

BASKETBOL GRUP MÜSABAKALARI GÜMÜŞHANE’DE
Öte yandan Bayburt ilinde yapılması planlanan ancak teknik arıza nedeniyle Gümüşhane’ye kaydırılan Trabzon, Rize, Iğdır ve Erzincan illerinin mücadele edeceği Yıldız Erkekler Basketbol Grup Müsabakalarının 12-16 Mart tarihleri arasında Aydın Doğan Spor salonunda yapılacağı öğrenildi.

Çildoğan’ın konuşmasının ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden gönderilen 53 kolilik spor malzemesi okul müdürleri ve temsilcilerine dağıtılarak, Ulusal ve Uluslar arası yarışmalarda dereceye giren sporculara altın, antrenörlere ise teşekkür belgeleri verildi. Törenin ardından kütüphanede ve kültür odasında incelemelerde bulunan Vali Enver Salihoğlu ve beraberindekiler kültür odasında gençlik merkezi üyeleri tarafından bağlama eşliğinde seslendirilen türküleri birlikte söylediler.

Vali Enver Salihoğlu’nun Şubat ayında Bursa’da yapılan Alp Disiplini Federasyon Puanlı II.Etap yarışmalarında Çocuk I’de Gümüşhane’yi temsil eden Esma Genç’le yakından ilgilenmesi ve hatıra fotoğrafı çektirmesi gözlerden kaçmadı.

Gençlik ve Spor Müdürlüğünde yapılan tören, il yöneticilerinin yanı sıra, kamu kurum ve okul müdürleri, antrenörler, sporcular ve gençlik merkezi üyeleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 14:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?