6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Getir silahını al oyuncağını

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu “Çocuklarda bireysel silahsızlanmaya yönelik bilinç oluşturma, oyuncak ile şiddet imgesi silah kavramlarının birlikte anılmasının engellenmesi,çocukları oyuncak silahlardan fikren ve şeklen arındıracak pedagojik yaklaşımlarla gelişmelerini sağlamayı planlıyoruz” dedi.


03-12 yaş grubu arasındaki çocuklar için Rehberlik Araştırma Merkezi, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce ortak bir çalışma sonrası hazırlanan “ Silahsız Sıcacık Kalpler İçin Silahını Bırak Oyuncağını Al” adı altında kampanya başlatıldığını belirten Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu kampanyanın beş yıl süreli olacağını bildirdi.


BİLGİSAYAR OYUNLARI ÇOCUKLARI ŞİDDETE YÖNLENDİRİYOR.


Salihoğlu açıklamasında, proje kapsamında başlatılan kampanyanın il genelindeki ana okulları,ana sınıfları ve İlköğretim okulları birinci kademe öğrencilerini kapsadığını belirtti. Vali Salihoğlu, şunları söyledi.” Oyun çocuğun doğal olarak güdülendiği ve belirli bir amacı olmayan, yetişkinler tarafından değil, çocuğun koyduğu kurallara bağlı olarak kendiliğinden gelişen ve zevk unsuru taşıyan, davranışlarından oluşan bir etkinliktir. Oyun etkinliği içinde çocuğun ait olma,güç,özgürlük ve eğlence ile ilgili psikolojik ihtiyaçları karşılanırken,yaratıcılık ve sosyal becerilerinin gelişmesi,gerilim ve kaygının azalması ve organlarının harekete geçmesini sağlamış olur. Oyuncaklar zekayı, duyuları ve duyguları uyaran, çocuğun hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren, bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimini destekleyen çocukluk döneminin en değerli ve pedagojik araç ve gereçleridir.Ancak günümüzde çocuklar zamanını bilgisayar oyunlarıyla yada televizyon başında yaratıcılığı geliştirmeyen hatta şiddet içeren çizgi filmlerle değerlendirdiği, aynı zamanda şiddet unsuru konusunda farkındalık yaratan oyuncaklarla oynayarak zamanını geçirdiği görülmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda çocukların oynadıkları oyuncak silahlar ve onun etkili kullandığı bilgisayar oyunlarının da çocukları şiddete yönlendirdiğini uzmanlar tespit etmiştir.


DEĞİŞTİRİLEN OYUNCAKLARIN BEDELLERİNİ VALİLİK VERECEK


Çocukların kendilerini ve çevresini daha iyi tanıyabileceği,iletişim becerilerinin artıracağı, bilişsel,duyuşsal ve psikolojik yönden olumlu katkılar sağlayacağı oyuncaklarla oynaması toplumsal bir görevdir.”


Vali Enver Salihoğlu “Proje kapsamında değiştirilecek oyuncakların tespit edilerek yerine alternatif olarak verilecek pedagojik ağırlıklı oyuncaklar Çocuk gelişimi bölümü mezunu öğretmenler tarafından seçilecek. İl genelindeki ana okulu,ana sınıfı ve İlköğretim okulları birinci kademesindeki öğrencilerimizde bulunan oyuncak silahların, uzmanların tavsiye edeceği oyuncaklarla değiştirilmesi,ailelerin ikna edilerek projeye katılmalarının sağlanması ve değiştirilen oyuncakların bedelleri Valilik ve Kaymakamlık imkanlarıyla karşılanacaktır” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 15:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?