8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Gezi turları start aldı

Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün “Gümüşhane’yi Tanıma ve Tanıtma Projesi” kapsamında yer alan gezi turları start aldı. Proje kapsamında ilk gezi Şiran Çakırkaya Manastırı ve Tomara Şelalesi’ne gerçekleştirildi.

Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, geziye yaklaşık 50 kişinin katıldığını belirterek, Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği ilk gezi turuna Gümüşhaneliler’in yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Yalçın, Gümüşhane’nin Türkiye çapında tanınmış bir il olması için yalnızca kamu çalışmalarıyla yapılmasının mümkün olmadığına dikkat çekerek,

“İlimizde turizm hareketlerini başlatmak için öncelikle il içerisinde, yerelde tanıtım esastır. Tanıtmak içinde önce tanımanın şart olduğu gerçeğinden hareketle tarihi ve turistik mekanlarımızı yerinde görerek ve tanıyarak, gönüllü turizm elçileri oluşturmak ve halk katılımlı bir tanıtım hamlesi başlatmak üzere turizm hareketlerinin startını il içerisinden verdik. İlk tanıtım gezisini Şiran İlçemiz Tomara Şelalesi ve Çakırkaya Taş Oyma Kilisesine gerçekleştirdik. Bu gezi turları ilimiz için çok önemli.

Çünkü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün bu güne kadar gerçekleştirdiği ilk gezi olmasıdır. Aynı zamanda sektör bazında da yeni bir anlayışın temellerini atacağı için önemlidir.

Bu projenin hayata geçirilmesinde ve proje faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde bizden maddi ve manevi desteğini hiç esirgemeyen, her türlü çalışmamıza destek olan Sayın Valimize ve İl Genel Meclis Başkanı ile değerli üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yalçın, gezi turları kapsamında önümüzde hafta sonu cumartesi günü Yağmurdere Santa Harabeleri’ne gezi turu düzenleneceğin kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 12:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?