7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

GİK-DER'den 400 öğrenciye destek

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİK-DER) okulların açıldığı bugünlerde fakir, yardıma muhtaç ve yetim durumda bulunan 400 öğrenciye çanta ve kırtasiye dağıtımına başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan GİK-DER Başkanı Selim Nas, GİK-DER olarak en asli görevlerinin eğitim olduğunu belirterek, “Gücümüzün yettiği kadar ilimizde eğitimin imkanlarını geliştirerek çocuklarımızın daha iyi imkanlarla eğitim görmelerini sağlamaktır. Eğitim-Öğretim yılı açılışında maddi imkanları yetersiz olan 400 çocuğumuzun kırtasiye, okul çantası vb. tüm ihtiyaçlarını karşılamak için bir yardım organizasyonu başlatmış bulunmaktayız. Belirlediğimiz 400 öğrencimize çantalarını ve kırtasiye malzemelerini dağıtmaya başladık. Yapacağımız yardımların 350 tanesi ilçelerimizdeki köy okullarına, 50 tanesini de Gümüşhane merkeze bağlı köylerdeki öğrencilere verilecek.” dedi.

Başkan Nas, kırtasiye yardımlarını maddi durumları iyice kötü olan öğrencilere yaptıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Önemli bir noktaya temas etmek istiyorum, Dernek olarak bu yıl 2 bin civarında öğrencimize yardım edecektik ancak ilimizde ticari faaliyet gösteren kırtasiye esnafımızın mağdur olmaması için yapacağımız yardımı oldukça sınırlı tuttuk. Birilerinin mağduriyetini önlemek için başkalarını mağdur etmek dürüst bir yaklaşım olmadığına inanıyoruz. Yapacağımız yardımları maddi açıdan durumu iyice zayıf olanları tespit ederek yaptık.

Gümüşhane merkezin de yapacağımız yardımlar da özellikle köy okullarını tercih ettik. Kırsal da okuyan öğrencilerimizin araç-gereç bakımından daha kısıtlı imkanlara sahip durumda olmaları bizim için öncelikli tercih etme sebebi olmuştur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza güzel yarınlar bırakabilmek onların iyi eğitilmeleriyle yani; kendi ve toplumla barışık, ilgi ve ihtiyaçlarının farkına varan, yeteneklerini geliştiren, topluma olumlu katkıları olan, ülkesini ve dünyayı tanıyan, özgürce düşünebilen ve kendi gibi düşünmeyenlere hoşgörü ve saygı ile bakan bireyler olarak yetiştirilmeleriyle mümkündür. Bir sivil toplum kuruluşunun yapması gereken en önemli faaliyet insana hizmettir. Yetişmiş insan gücü, sosyalleşmiş ve ahlaklı bireylerin yetiştirilmesi tek başına Milli Eğitim Bakanlığı eliyle değil tüm toplum kesimlerinin katılımıyla, amaç ve hareket birlikteliğiyle sağlanabilir. İnşallah yaptığımız bu yardımlarla evlatlarımız bir nebzede olsa iyi şartlarda eğitim görme imkânına sahip olurlarsa bizim için büyük bir mutluluk olacaktır.”

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 11:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?