8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

GİK-DER'den bilgisayarlı eğitime destek

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği ( GİK-DER ) tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 40 adet bilgisayar hediye edildi.
Eğitim Araçları binasında düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce ve öğretmenler katıldı, 

Törende konuşma yapan Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selim Nas: “Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği, kurulduğu günden bu yana toplumumuzun ihtiyaç duyduğu bir çok alanda faaliyet göstermiş, bir sivil toplum kuruluşu olarak bir çok görevler ifa etmiştir.Yaptığımız ve yapacağımız etkinliklerin başında eğitim birinci sırayı almaktadır. Günümüzde yaygın olduğu şekliyle “eğitim şart” ilkesini sözde değil, özde hissederek yola çıkmış bulunuyoruz. Çalışmalarımızın ana çatısını eğitime dönük çabalarımız oluşturmaktadır. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de eğitim örgün ve yaygın eğitim şeklinde ikiye ayrılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimin bu iki ana bölümünü yönetmektedir. Örgün eğitimin yapıldığı Okullarımızın ve Milli Eğitim camiasının bu meşguliyet alanına mütevazı bir katkı sağlamak amacıyla bugün bir araya gelmiş bulunuyoruz.” dedi. 

Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce de “ Çağımız bilgi çağı bilgiye en hızlı ulaşmada en büyük rolü hiç şüphesiz bilgisayar oynuyor. Bu nedenle GİK-DER 'in bize yaptığı bu bağışından dolayı kutluyorum.”diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2007 Çarşamba 11:19:21
Güncelleme :2 Mayıs 2007 Çarşamba 11:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?