6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

GİKDER altın madeninde inceleme yaptı

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, sivil toplum kuruluşu olarak istihdam ve çevresel anlamda Gümüşhane’deki madenlerin her zaman öncelikleri olduğunu söyledi.

GİKDER yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanları Koza Altın İşletmelerine ait olan Mastra altın madeninde bir dizi incelemelerde bulundular.

Merkez’e bağlı Demirkaynak köyünde bulunan madende bir açıklama yapan GİKDER Başkanı Selim Nas, 12 kişilik heyetle düzenledikleri gezide, maden hakkında kendilerine verilen bilgilerden memnun kaldıklarını söyledi.

Nas, sivil toplum kuruluşu olarak gerek istihdam anlamında gerekse çevresel anlamda Gümüşhane’deki madenlerin kendileri için her zaman öncelik olduğunu belirterek şöyle konuştu: “GİKDER olarak her zaman savunduğumuz ve dile getirdiğimiz bu ilin ekonomik gelişmesini sağlayacak olan 4.maddelik iktisadi kalkınmanın bir tanesi olan madenlerimizin işlenme safhasının ön kısmını inceleme fırsatını bu gezide bulduk. İlimiz için madenler çok önemlidir ama çevre bizler için daha önemlidir. Bu gezide kafamızdaki birçok soruya cevap bulma imkânına sahip olmakla birlikte yapım aşamasında olan atık depolama alanı ile ilgili olarak Koza Madenciliğin yetkilileri bizlere daha sonraki bir dönemlerde de detaylı bilgi vereceklerini söylediler. GİKDER olarak kamuoyuyla özellikle şunu paylaşmadan geçemeyeceğiz. Bölgemizde çıkarılacak olan madenler çevreye etkileri olmadığı müddetçe her zaman çıkarılması taraftarıyız ancak çevreye bir etkisini gördüğümüz anda ise sonuna kadar mücadele içerisinde olacağımızı belirtmek istiyoruz.”

Koza Madenciliğin toplumsal sorumluluk projeleri kapsamında elini taşın altına daha çok sokmalarını beklediklerini ifade eden Nas, Gümüşhane Üniversitesi kapsamında açılması planlanan Maden Fakültesinin ana işlevini Koza Madenciliğin yerine getirmesini beklediklerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 17:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HALİL İBRAHİM CANSIZ IP: 88.242.7.xxx Tarih : 7.08.2008 15:53:27

BİRKERE ŞUNU AKLINIZA KOYUN VE BİLİN MASTRA NIN TAMAMI KOZA ALTIN İŞLETMELERİNE AİT DEĞİL.SONUÇTA BİR ŞEKİLDE MİLLETİ İKNA EDİP ALIYORLAR ORAYI.FAKAT BİZ DEDEMDEN BABAMA MİRAS KALAN KENDİMİZE AİT YERLERİ SATMIYORUZ VE SATMAYACAĞIZDA.BİR İNSAN GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKMIYORSA ONUN ASLA GELECEĞİ OLMAZ OLSADA HAYRINI GÖREMEZ.BU ZAMANDA HERKEZ MADDİYATA ÖNEM VERDİĞİ İÇİN MANEVİYAT DENEN DUYGU KÖRLEŞMİŞ.BU DÜNYADA HERŞEY PARA DEĞİL BİRAZDA MANEVİYAT OLMALI İNSANLARDA.İNSAN ATA TOPRAĞINI ÜÇ BEŞ KURUŞ İÇİN SATMAZ.GİKDER ÖNCE KENDİSİ BİR ARAŞTIRMA YAPMIŞMI ORALARA ÇEVRESEL ANLAMDA BİR ZARARIN OLMADIĞINI İSPATLAMIŞMI, ŞİRKETİN ÇEVREYE ZARAR VERMEDİĞİNİ BELGELEMİŞMİ ŞAYET BELGELEMİŞSE NE ALA.İNSAN BİRAZ DÜŞÜNMESİ LAZIM ORALARDA HELEDE BÜYÜMÜŞ OLANLAR NASIL BİR YANLIŞ YAPTIKLARINI ANLASINLAR.BABALARININ DEDELERİNİN ZORLA BİNBİR EMEKLE EKİP BİÇTİKLERİ YERLERİ DÜŞÜNSÜNLER ÖNCE.O ZAMAN GÖNÜLLERİ RAHATSA HİÇ BİR LAFIM YOK.BU DÜNYANIN ELBET ÖTESİDE VAR ONLARLA ORADA HESAPLAŞACAM ALLAH İZİN VERİRSE.BEN ASLA VE ASLA KOZA ALTIN FIRMASINA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.ALLAH C.C. NE DİYOR BENİM KARŞIMA HER ŞEYLE GELİN AFFEDERİM FAKAT ;KUL HAKKIYLA GELMEYİN;İŞTE BİRAZ ALLAH KORKUSU VARSA O FİRMANIN GERÇEK SAHİBİNİN BUNU DÜŞÜNMESİ LAZIM.SONUÇTA BEN ORALARDA BÜYÜMEMİŞ OLMAMA RAĞMEN ATA TOPRAĞIM DİYE SATILMASINA SONUNA KADAR KARŞIYIM.ŞUNUDA BİLİYORUM DEVLET SONUNDA BİR ŞEKİLDE İSTİMLAK EDİP ORALARI ALACAK.DEDİĞİM GİBİ BEN AHİRETTE HESAPLAŞACAM ONLARLA.