7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

GİKDER'den 300 aileye giysi yardımı

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği'nce (GİKDER) “Şefkat Projesi” kapsamında 300 aileye ayakkabı ve giysi yardımı yapıldı.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan GİKDER Başkanı Selim Nas, Gümüşhane’nin kalkınması için her türlü fedakarlığı ve gayreti kuruldukları günden buyana büyük bir heyecanla yapmaya devam ettiklerini ve şehrin tüm sorunlarıyla ellerinden geldiğince ilgilenmekte, çözümü konusunda çaba gösterdiklerini söyledi.

Tabela dernekçiliğinden ziyade toplumun tüm sorunları ile yakından ilgilenen ve vatandaşların sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermenin çabası içerisinde olduklarını söyleyen Nas:“Yaşadığımız toplumda toplumsal sorunlardan uzak, topluma sırtımızı dönerek sivil toplum kuruluşu faaliyeti yapamayız. Yaşamış olduğumuz bu memlekette insanlar ihtiyaç sahibi iken bizler bu duruma kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Dernek olarak önceliğimiz her zaman İnsana yatırım yapmaktır. Derneğimizin tüzüğünde de belirttiğimiz gibi insan merkezli bir sivil toplum kuruluşuyuz.Toplumsal hayata mana yüklemenin yolu insana hizmet etmekle olur. Bizde bu şiarla hareket ederek yaşamış olduğumuz toplumda ihtiyaç sahiplerini belirleyip ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde çaba harcamaktayız. İnsanı amaç etmeyen ve insana yatırımı hedef almayan hiçbir kurum ve proje kalıcı değildir.” dedi.
Nas, daha önce başlatılan “Şefkat Projesi” kapsamında çoğunluğu özürlülerden oluşan 300 aileye ayakkabı ve giysi yardımı yapıldığını, yardım yapılan ailelerin yüzde 90'ının köy ve kırsal kesimlerde yaşayan ailelerden olduğunu belirtti.

GİKDER Başkanı Selim Nas açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yaptığımız bu yardımlar yaşadığımız bu toplumda, toplumsal sorumluluk bilincinin bizlere vermiş olduğu bir sorumluluktur. İnsanı insan yapan en asli unsur İnsanlığa el uzatmak ve yardım etmektir. Biz bu şehirde faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak insanlarımızın dertlerine ortak olamayacaksak, sıkıntılarına çözüm getiremeyeceksek sivil toplum kuruluşu olmanın hiçbir anlamı ve önemi yoktur. Bizlerin sivil toplum kuruluşlarını kurmamızdaki başlıca amacımızda insanlarımıza güzellikleri yaşatmak ve yaşatılması için mücadele vermektir. GİK-DER olarak ta bundan sonra gücümüzün yettiği kadar bu memlekete her alanda hizmet etmek ve sorunlarına çözüm bulabilmek için mücadele vermeye devam edeceğiz. Geleceğe ve insanlığa hoş bir seda bırakabilirsek bizler için en büyük mutluluk kaynağı olacaktır.”

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 14:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?