4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Göçerler dönüş yolunda

Gümüşhane Mera Komisyonu’ndan yayla kiralayan Trabzon ve Giresunlu göçerler, havaların soğumasıyla birlikte evlerine dönmeye başladı.

Mayıs ayında Gümüşhane Mera Komisyonu’ndan kiraladıkları yaylalara göç eden Trabzon ve Giresunlu yaylacılar, yüksek kesimlerde havanın soğumasıyla yaylalardan inmeye başladı. Gümüşhane yaylalarının hayvanların otlaması için çok elverişli olduğunu belirten yaylacılar, "Bir yaz boyu hem hayvanlarımız iyi besleniyor, hem de elde edilen sütten daha iyi randıman alıyoruz. Bu nedenle birkaç yaylacı biraraya gelerek, kiraladığımız yaylada kalıyoruz. Elde ettiğimiz sütü de daha iyi pazarlama imkanı buluyoruz. Ancak sonbaharla birlikte otlar kurudu, bizde dönüyoruz" dediler.

Öte yandan, yaylacılar Gümüşhane-Trabzon ve Gümüşhane-Tirebolu Karayolu’nda zaman zaman trafiğin sıkışmasına neden oluyorlar. Gümüşhane-Tirebolu Karayolu’nda 18 tünel bulunduğunu hatırlatan trafik ekipleri, yaylacıları kesinlikle tünellerin içerisine girmemeleri, sürücüleri de daha dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

GÜMÜŞHANE (İHA) -
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 11:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?