7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gölde su sporları yarışması

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Kürtün Baraj Gölü’nde bu yıl su sporları yarışmaları düzenleneceğini söyledi. Gölde kafes balıkçılığı ile yöre ekonomisine büyük katkı sağlandığını dile getiren Vali Salihoğlu, bu yıl içerisinde göl çevresinin de ağaçlandırılacağını belirtti. 

Gölde yapılacak olan su sporları yarışmaları ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Gümüşhane Valisi Salihoğlu şunları söyledi: “Hem, Su Altı Federasyonu, hem de Yelken Federasyonu ile arkadaşlarımız görüşüyor. Bu yıl, tarihini henüz belirlemedik ama baraj gölümüzde etkinlik yapmayı planlıyoruz.” Göl çevresinin hızla ağaçlandırılacağını da ifade eden Salihoğlu “Ağaçlandırma çalışmalarını başlattık. DSİ 22. Bölge Müdürlüğümüzle birlikte hareket ederek göl çevresine 100 bin fidan dikimini gerçekleştireceğiz. Bilindiği gibi DSİ’nin taşınmaz malları yeni yasaya göre hazine malı sayılıyor. Göl çevresinde hazine malı olan bölümler var. Yurttaşlarımıza ait bölümler de var. Onlarla da belediyemiz gerekli koordinasyonu sağlayarak gölün kenarında hem spor yapılabilecek hem de yemek yenilebilecek mekanlar oluşturacağız. Barajımızı sadece ekonomik anlamda enerji üreten yer değil, sosyal ve kültürel alana dönüşmesi sağlanacaktır.” dedi. 

Göl çevresinde çok sayıda yaylanın bulunduğunu da belirten Salihoğlu “Yaz aylarında sahildeki insanlarımız hem hayvancılık hem de dinlenmek maksadı ile geliyorlar. Bu gelişi il ekonomisi açısından değerlendirmek istiyoruz. Yapılacak olan spor etkinlikleri yanı sıra gelen insanlarımızın dinlenebileceği mekanlar yaparak, göl kenarında tatil yapılabilecek ortam hazırlama çabası içerisinde olacağız. Tüm yapacağımız bu etkinlikler ve çalışmalar yöre ekonomisine katkı sağlamış olacaktır.” şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 17:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?