6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Görsel sanatlar sergisi

Gümüşhane, Gazipaşa ilköğretim okulu 4. ve 8.sınıf öğrencileri 2 gün sürecek Görsel Sanatlar Sergisini açtı.


Resim öğretmeni Ufuk Keleş’in öğrencilerine sağladığı desteklerle bir yıl boyunca hazırlanan sergi geniş bir katılımla açıldı.


Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışı yapan Vali Yardımcısı Mehmet Demiral, öğrencilerin yaptığı sanat eserlerinden son derece mutlu olduğunu ve gelecekte bu öğrencilerin her birinin sanatkar olacağından emin olduğunu belirtti.


Vali Yardımcısı Demiral; “Öğrencilerimizin bir yıl boyunca yaptığı el emeği göz nuru sanat eserlerini büyük bir zevkle gezmiş olduk. Hakikaten çocuklarımız çok orijinal eserler ortaya çıkartmışlar. Başta onları yönlendiren öğretmenleri ve kendilerini kutluyoruz. Çok yetenekli çocuklarımız var. Onların bu güzel yeteneklerini geliştirebilecekleri ortamlar hazırlamalıyız. Gördüğüm kadarıyla da öğretmenleri öğrencilerle yakından ilgilenmişler. Bu sergide gördüğüm eserlere bakınca gelecekte Gümüşhaneli birçok sanatçının çıkacağına inanıyorum. Bir yıl boyunca yaptıkları emeği bizler kısa bir süre içinde gezdik. Ama bu sergide öğretmenlerin ve çocuklarımızın gayretini ve başarısını bir kez daha gördük. Ayrıca beni de geçmişe götüren bir sergi oldu. Orta öğretim yıllarında bende böyle bir sergide emeğimi sergilemiştim.” dedi.


2 gün sürecek olan Görsel Sanatlar Sergisi vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi görüyor. Sergide öğrencilerin bardak, kavanoz, şişe gibi eşyalardan kendilerine has tasarımlarla hediyelik ürünler oluşturmaları serginin en fazla ilgi gören bölümü oldu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 15:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?