7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüş kalemler ölümsüzleşti

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Şubesi tarafından 2007-2008 eğitim-öğretim yılında yapılan şiir, kompozisyon ve mektup yarışmalarına ait eserler “Gümüş Kalemler 1” adıyla bir kitapta toplanarak ölümsüzleştirildi


Yayın Kurulunu Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Olgun, Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Abdulkadir Avcı, Gümüşhane Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Alim Gören, İlhan SİVRİ ve Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitici Bilgisayar Formatörü Niyazi Karabulut’un oluştuğu kitabın editörlüğü Milli Eğitim Müdürlüğü Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Şermin İskefiyeli tarafından yapıldı.


Kitabın yayımlanmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım makamında yayın kurulu üyelerini kabul ederek, yarınların genç edebiyatçılarının yazılarının toplandığı bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti. Sözün ömrünün kısalığına rağmen yazının ömrünün uzunluğu yazarı da ölümsüzleştirdiğini söyleyen Yıldırım, “Binlerce yıl öteden bize seslenen yazarların solukları bugün yaşayanlardan daha canlı, daha içten daha sarsıcı. Bu gün Mustafa Kemal, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Mevlana ve Mehmet Akif Ersoy yaşıyorlarsa bıraktıkları eserlerin ölümsüzlüğüdür onları yaşatan. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimizin eserlerini ölümsüzleştiren bu çalışmanın hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, baskısı tamamlanan Gümüş Kalemler 1 kitabının içerisinde eseri bulunan tüm öğrencilerle birlikte, ilde görev yapan Türk Dili ve Edebiyatı ile Türkçe Öğretmenlerine de ulaştırılmasının yanında tüm İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilerek öğrencilerin bu eserlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasının sağlanacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 16:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
günselmeydan IP: 85.106.59.xxx Tarih : 21.12.2008 20:29:14

Gümüş kalemler adlı kitabın oluşturularak ,gelecek vadeden bu gençleri yüreklendiren başta edebiyat öğretmeni Abdulkadir Avcı ve tüm emeği geçen öğretmen ve öğrencilere gösterdikleri başarı ve özveriden dolayı teşekkür ediyor ,başaılarının devamını diliyorum.