7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüşgöze yolu asfaltlandı

Gümüşhane İl Özel İdaresi İl genelindeki 321 köyün içme suyu, kanalizasyon ve 4 bin 124 kilometre olan yol ağında yaptığı çalışmaların yanısıra İl Genel Meclisinin aldığı karara bağlı olarak Beldelerde de yol çalışması yapıyor.

Bu bağlamda Kelkit ilçesine bağlı Gümüşgöze Beldesinin yolu yapılan protokolün ardından İl Özel İdaresi tarafından asfaltlandı. İl Genel Meclisinin ilgili kararına bağlı olarak Belediye Başkanlığı ile yapılan protokol ardından başlatılan çalışmalar sona erdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan beraberinde İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Pala, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Bölükbaş ve merkez bakımevi sorumlusu İdris Kaya ile birlikte yolda incelemelerde bulundu.

Kelkit-Şiran karayolundan itibaren beldeye kadar olan 4 kilometrelik bölümde 1.kat sathi kaplama asfalt çalışması yapıldığını ifade eden Genel Sekreter Akdoğan, yolun genişliğinin 7 metreye çıkarıldığını söyledi.

Protokol gereği yolun yapımında kullanılan asfalt ve astar malzemesinin Karayolları, çalışan personelin mesai, akaryakıt ve yoldaki filler naklinin Belediye Başkanlığı tarafından yapıldığını kaydeden Akdoğan, geri kalan işlerden yolun hazırlanması, serme, sıkıştırma ve asfaltlama işlerinin de İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

Akdoğan, 10 gün süren çalışmaların ardından yolun tamamen asfalta kavuşturulduğunu belirterek, geçtiğimiz haftalarda da aynı yöntemle Torul ilçesine bağlı Altınpınar Beldesinin yolunun yapıldığını, bazı beldeler de bu tür çalışmaların projelendirildiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2012 Salı 15:57:04
Güncelleme :5 Eylül 2012 Çarşamba 15:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?