6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane, Malezya'da haber oldu

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Temel Yalçın, 2008 yılında yapılan tanıtım ve diğer turizm faaliyetleri içerisinde yabancı asıllı gazetecilerin Gümüşhane'yi ziyaretlerinin de yer aldığını söyledi.

Geçtiğimiz Haziran ayında Gümüşhane'yi ziyaret eden gazetecilerin arasında bulunan Malezya vatandaşı gazeteci Norhayati Md. Said, ülkesine döndükten sonra gazetesi 'Berita Minggu'da 5 Ekim 2008 tarihinde izlenimlerini geniş bir şekilde aktardı.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Temel Yalçın, Malezya'nın Kültür ve Tanıtım Müşavirliği'nden alınan 05 Kasım 2008 tarihli ve 296 sayılı yazısı gereği reklam değeri yaklaşık 19 bin Amerikan Doları tutarında olduğu anlaşılan 2 sayfalık yazı ve görsellerle Gümüşhane'nin ve Karadeniz Bölgesi'nin bazı değerlerinin dünyanın öbür ucunda görücüye çıktığını söyledi.

Malezyalı gazeteci Norhayati Md. Said'in yaz aylarında geldiği Gümüşhane'den ülkesine dönünce 'Berita Minggu' adlı gazetede yayınladığı yazısı şu şekilde:
"Tarihin dışında manzara da Trabzon ve Gümüşhane'de akıllara durgunluk verecek güzellikte. Türkiye gerçekten de ziyaret etmek için ilginç bir yer. Asya ve Avrupa arasında kalan bu eşsiz ülke, sadece tarihiyle değil aynı zamanda doğal güzellikleriyle de, çok zengin bir yapıya sahip Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Trabzon ve Gümüşhane yurtdışından gelen ziyaretçilerin gitmesi için teşvik edilen iller konumunda. An itibariyle ülkede konaklayacak turistler için birçok kolaylıklar sağlanmaktadır. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve Trabzon Belediye Başkanı Mehmet Volkan Canalioğlu'ndan aldığımız bilgiye göre turistlerin ilgisine bağlı olarak bölgede 2 yıldızdan 5 yıldıza kadar birçok otel bulunmaktadır.

13 bin yıl yaşındaki Karaca ya da Kireçtaşı mağarası Gümüşhane'nin merkezine 17 km uzaklıkta bir turizm mekanıdır. Eşsiz güzelliğe sahip bu mekan 1996 yılında turizme açılmıştır. Mağara içerisindeki havanın astım rahatsızlığına iyi geldiği söylenmektedir. Geçtiğimiz Nisan ayı itibariyle yurtiçinden ve dışından 6 bin ziyaretçi mağaraya gelmiştir.

Bölgedeki en ilginç ve görülesi yerlerden biri de Zigana'dır. Kışın kayak yapma imkanı sağlayan tesisleriyle misafirlerini ağırlayan Zigana'nın bahar ve yaz aylarında da ferah havasının yanı sıra ziyaretçilerine görsel bir şölen sunduğunu söyleyebiliriz.Turistlerin çoğu da bu bölgeye yaz aylarında gelmektedir.
Bir haftalık bir süre tüm Türkiye'yi gezebilmeniz için yeterli olamaz zira gezilesi yerlerin çoğu birbirine uzak mesafelerde konuşlanmış. Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayan Türkler tatillerini büyük şehirlerde geçirmek yerine Karadeniz Bölgesi'ni tercih ederek, doğal güzelliklerin ve yeşilin tadını çıkartmak istiyor. Bölgeyle ilgili başka bir ilgi çekici not ise; Trabzon ve Gümüşhane'nin sahip olduğu 2 bin 500 değişik bitki türüyle ilgili. Bahar aylarında Trabzon ve Gümüşhane'de olmak mutlaka ilginç bir tecrübe olacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 22:48:18
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 22:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?