4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane: Çorak tepeler yeşile kavuşuyor

Dönemin Valisi Gazi Şimşek’in, Gümüşhane’nin kurulu bulunduğu Kuşakkaya eteklerinin mutlaka ağaçlandırılacağı ve toprak erozyonunun önüne geçileceğini açıklamasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen, bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmaması vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Kuşakkaya Tepesi’nde büyük ölçüde toprak erozyonu yaşandığını belirten vatandaşlar, "Bu tepenin eteklerinde Karaer ve İnönü Mahalleleri bulunmakta, iki mahallenin ortasından da Kom Deresi geçmektedir. Aşırı yağışlarda Kom Deresi her iki mahalle için de büyük bir tehdit oluşturmakta, can ve mal güvenliğimizi tehdit etmektedir. Geçen yıl yaşanan sel sonucunda, dere yatağında çok sayıda evin alt katını su basmış, Gümüşhane-Erzurum Karayolu 2 saat ulaşıma kapanmıştı" dediler.

Hükümetin 81 ilde Kent Ormanı Projesi’ni uygulamaya koyduğunu ifade eden vatandaşlar, "Bu ilimiz için büyük bir fırsattır. Gümüşhane’de Kent Ormanı Projesi kapsamına alınarak, Kuşakkaya Tepesi eteklerindeki yüzlerce dönüm ağaçlandırılmalıdır. Aksi takdirde bu bölgede yaşanan erozyon, gelecekte kayaların ortaya çıkmasına ve ağaçlandırma için geç kalınmasına neden olacaktır" diye konuştular

iha-gümüşhane
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 15:47:05
Güncelleme :18 Ağustos 2004 Çarşamba 15:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?