4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane afet evleri ödenek kurbanı oldu

Gümüşhane Bayındırlık İl Müdürü Akif Erikan, konuyla ilgili bilgi vererek, Gümüşhane’de 2002 yılında ihale edilerek yapımına başlanılan 188 afet evinin yıl sonuna kadar tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Müdür Erikan, afet evlerinin tamamlanması için Bayındırlık Bakanlığı tarafından 3.2 trilyon lira tahsis edildiğini, ancak ödemelerin henüz yapılmadığını belirtti.


Afet evlerinin yapımını sürdüren müteahhitler ise, yılbaşından bu yana para alamadıklarını kaydederek, "Yüklenici firma olarak, yapım çalışmalarını kendi imkanlarımızla sürdürüyoruz. Bu yıl afet evleri için Bayındırlık Bakanlığı’nca ayrılan 3 trilyon lira civarında ödenek olduğunu biliyoruz. Geçen yıl 2 trilyon aldık. Ancak yılbaşından bugüne kadar paranın ilimize intikal etmemesi nedeniyle, hak ettiğimiz parayı alamıyoruz. Yüklenici firma olarak daha fazla sıkıntı yaşamamamız için Bakanlığın bir an önce ödenek göndermesini bekliyoruz" dediler.

1991 yılı Haziran ayında meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle Kürtün İlçesi’nin Süme Köyü’nde 84, Torul İlçesi’nin Atalar, Kirazlık, Gümüştuğ Köyleri’nde 44 ve Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Dörtkonak Köyü’nde 60 ev heyelandan oturulamaz duruma gelmişti. 2002 yılında
Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Hasanbey Mahallesi’nde 40, Karşıyaka Mahallesi’nde 20, Torul İlçesi’nin Tuğrulbey Mahallesi’nde 44 ve Kürtün İlçesi’nin Süme Köyü’nde 84 adet afet konutu yapılmaya başlandı.

iha-gümüşhane
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2004 Cumartesi 16:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?