7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane değerlerini tanıyor

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri "Gümüşhane Değerlerini Tanıyor" adlı proje kapsamında her ay düzenlenen etkinliklere bu ay şair ve akademisyen Tacettin Şimşek konuk oldu. 

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, Kültür Turizm İl Müdür vekili Temel Yalçın, Milli Eğitim Müdür vekili Ahmet Tuncay, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Tuncay Gümüşhane’nin yetiştirdiği kültür-sanat insanları ile halkı buluşturmak, tanıştırmak ve birlikteliklerini sağlamak için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladıkları bu projenin dördüncü etkinliğini sunduklarını söyledi.
Kültür ve sanat insanları ile halkı buluşturmanın arı ile çiçekleri buluşturmak olduğuna değinen Tuncay, bütün yazarların birleştiği ortak noktaların; iyilik, doğruluk, sevgi, kardeşlik, adalet ve eşitlik olduğunu ifade etti. 

Tuncay’ın konuşmasının ardından konferansın sunumunu Gümüşhane Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Abdulkadir Avcı yaptı. Tacettin Şimşek’le ilgili sinevizyon gösterileri ve röportajların yer aldığı programda ayrıca Bahattin Karakoç, başta olmak üzere bazı şair ve yazarlarla da telefonla canlı bağlantı kuruldu.
Sıla Arslan ve Gamze Köprülü adlı öğrencilerin seslendirdikleri türküler geceye renk katarken, şairin köyü ve üniversitede yapılan röportajların da yayınlandığı programda Tacettin Şimşek’in gözlerinin sık sık dolması dikkatlerden kaçmadı. 

Program sonunda Vali Enver Salihoğlu tarafından şair ve akademisyen Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek’e plaket verdi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 10:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?