6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

'Gümüşhane değerlerini tanıyor'

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa yürütülen “Gümüşhane Değerlerini Tanıyor” projesi 6.konuğunu ağırlayacak.


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, projenin 6. etkinliği olarak bu ay şair-yazar Sabahattin Kömürcüoğlu’nun 11 Kasım tarihinde Atatürk Kültür Merkezinde Gümüşhanelilerle buluşacağı bildirildi.
İl Müdür Vekili Temel Yalçın’ın imzalı açıklamada, programda Kömürcüoğlu’nun şiirleri, hayatı ve anılarına yer verileceği belirtilerek, “Değişik ulusal dergi ve gazetelerde eserleri yayınlanan yazarımızın ilk şiiri 1943 yılında yayımlandı. Bu güne kadar 10 adet kitabı yayınlanan Kömürcüoğlu’nun halen Kuşakkaya Gazetesi ve çeşitli dergilerde yazıları çıkmaktadır.” dendi.


Yalçın, projenin sanat ve edebiyat alanında eser vermiş Gümüşhaneli kültür-sanat adamlarını tanıtmak, bu yolla sanata, bilime ve edebiyata karşı insanlarda duyarlılığı sağlamak eğitimli, kültürlü bir toplum olmanın önünü açacağını belirterek şöyle konuştu: “Hep öldükten sonra hatırlanmak sanatkarlarımızın kaderi gibidir. Biz sanatkarlarımızın yaşarken değer görmeleri ve hatırlanmaları gayretiyle öncelikle yaşayan değerlerimizi insanımızla buluşturma ve onların değerini ortaya koyma çabası içerisindeyiz. Projeyle ilimizin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağladığımızı, hepsinden önemlisi Gümüşhane’de kültüre-sanata duyarlı bir topluluk oluşmaya başladığını memnuniyetle müşahede etmekteyiz.”

İha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?