7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

'Gümüşhane Değerlerini Tanıyor'

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan “Gümüşhane Değerlerini Tanıyor” projesi kapsamında yürütülen kültür-sanat günlerinin 6. etkinliğinin konuğu şair-yazar Sabahattin Kömürcüoğlu oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Taş, bu projeyi önemsediklerini belirterek “Şehrimizin dünyaya getirip, güzel ülkemizin kültürü ile büyütüp yetiştirdiği değerlerin yeni kuşaklara tanıtılmasını sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz” dedi.
Şair-Yazar Kömürcüoğlu’nun hayatı ve anılarının anlatıldığı programda ayrıca Gümüşhaneli Şair-Yazar Nurettin Özdemir, Gazeteci Turan Tuğlu ve Yurdasevim Çimen konuk olarak katıldılar. Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Olgun’un sunuculuğunu yaptığı program edebiyat öğretmenleri İlhan Sivri, Alim Gören konukları ile yazarın şiir ve eserleri üzerine sohbet ederek, hatıralarını anlattılar.
Programın son bölümünde Vali Enver Salihoğlu tarafından Kömürcüoğlu’nun yeğenleri İlksen ve Oğuz Kömürcü’ye plaket verildi. Vali Salihoğlu burada yaptığı konuşmada, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Şair olmak toplumda her zaman ilgi görmek demektir. Herkes şair olamıyor. Şair olmak için duygu sahibi olmak gerekiyor. Sanatçılar sanatsal, kültürel, insani değerleri en güzel şekilde ortaya koyduğu için toplumda değer görürler.” dedi.


Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcıları Soner Şenel, Mehmet Demiral, Hasan Erkal, kamu kurum müdürleri, sivil toplum ve siyasi partilerin temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Kömürcüoğlu, daha sonra telekonferans sistemi ile konuşmasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 13:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?