7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Değerlerini Tanıyor

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri "Gümüşhane Değerlerini Tanıyor" adlı proje kapsamında her ay düzenlenen etkinliklere bu ay şair Dilaver Cebeci ile devam edildi.


Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Gümüşhane Vali Vekili Mehmet Demiral, Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Acet, Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, Vali Yardımcısı Soner Şenel, Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay D. Zafer Atlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, Baro Başkanı Ali Haydar Dereli, Kültür Turizm İl Müdürü Temel Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri , vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Temel Yalçın, bu proje ile Gümüşhane’nin sosyal ve kültürel hayatına değerli bir katkı sağladıklarını ve yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını belirtti.

Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir değer olarak gördüğümüz ve halkımıza tanıtmaya çalıştığımız bu sanatkarların örnek hayatıyla da gençlerimize yeni ufuklar açtığımızı düşünüyorum. Yapmış olduğumuz bu projeyle sanatkarlara yaşarken saygı göstermek ve değerini yaşarken ortaya koymak gibi iki önemli görevi de yerine getirmiş oluyoruz. Bugün, bizim için, her Gümüşhaneli için bir değer olarak gördüğümüz bir ustayı Türkiye Gazetesi’ndeki köşesinin ismiyle çok yakından tanıdığımız Seyyah-ı Fakir Evliya Çelebiyi, yani “Şair Dilaver Cebeci”yi sizlere tanıtacağız. Dilaver Cebeci, öncelikle şair ve aynı zamanda akademisyen kimliğiyle ön plana çıkmış bir sanatkardır. O bir Türkiye sevdalısıdır. Şiirleri, yazıları ve kitaplarıyla ömrünün her anını bu ülkeye hizmet etmek için yaşamış olan Dilaver Cebeci, yüreği her an bu ülke için çarpan bir gönül eridir. Kulaklarımızdaki tınısı hiçbir zaman kaybolmamış ve kaybolmayacak olan “Türkiyem” türküsü onun bu ülkeye olan sevdasının en güzel göstergesidir.”


Yapılan konuşmaların ardından sahneyi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun sunuculuğunda Türkçe öğretmenleri Mustafa Fevzi Akçay ve İlhan Sivri aldı.
Program sonunda Gümüşhane Vali Vekili Mehmet Demiral tarafından şair Dilaver Cebeci’ye plaket verildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 15:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?