6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane elması yeniden canlanıyor

Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü yerli elma çeşitlerinin çoğaltılması için mevcut ağaçlardan aldığı örnekleri Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsüne gönderdi.


Gümüşhane’nin yerel gen kaynaklarının korunması ve yerel çeşitlere olan ihtiyaca cevap verecek kadar yerel elma ve armut çeşitlerinin piyasada bulunabilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, bu kapsamda 500 adet Göbek Elması ve 500 adet İngiliz Elması fidanı elde etmek üzere aşı kalemlerinin Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsüne gönderdiklerini ifade etti.


Erzincan’a gönderilen aşı kalemlerinin en erken 2010 yılı baharında hazır hale geleceğini söyleyen Müdür Irkın, projenin bundan sonra ÇiftçiEğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü tarafından sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.


Irkın, kendilerinden Bitki Yetiştirme Ruhsatı alan üreticilerin artması gerektiğini belirterek, ihtiyaç duyulan fidanların bu üreticilerden sağlanması ve fidan konusunda arz-talep dengesinin tamamen özel sektör tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 18:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?