6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Feshane'de

Gümüşhane Valiliği tarafından organize edilen “Gümüşhane’yi Tanıtma Günleri” 22-23 Mart tarihlerinde İstanbul Feshane Uluslar arası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Etkinlik nedeni ile bugün sabah kamu kurum temsilcileri otobüsle Valilik önünden hareket etti. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Temel Yalçın konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada

“Valimizin öncülüğünde Gümüşhane’nin Kültürüne, Turizm’ine yeni bir anlayışın ve vizyonun geldiğini, bakış açısının değiştiğini düşünüyorum. Bu anlayış ve vizyon kendimizi ulusal anlamda ifade etme anlayışını ve gerekliliğini de doğurmuştur. Bu nedenle, tarihi mekanlarımızı, turistik doğal değerlerimizi, kültür- sanat insanlarımızı, ürünlerimizi, el sanatlarımızı, yatırım alanlarımızı, imkanlarımızı ve fırsatlarımızı ulusal anlamda sunabilmek ve Gümüşhane’yi ifade edebilmek için “ İstanbul-Feshane Uluslar arası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde” 22-23 Mart 2008 tarihlerinde “Gümüşhane’yi Tanıtma Günleri” etkinlikleri düzenlenmiştir.”dedi.

İki gün sürecek etkinliklerde sinevizyon gösterileri, fotoğraf, resim ve karikatür sergileri, Gümüşhane’li halk müziği sanatçıları konseri, Gümüşhaneli aşıkların konseri, halk oyunları gösterileri sunulacağını belirten Yalçın, ayrıca ilçe tanıtım stantları, sivil toplum örgütlerinin tanıtım stantları, kamu kurum ve kuruluşlarının stantları, özel müteşebbislerin stantları olmak üzere 72 adet stant açılacağını söyledi. Yalçın Gümüşhaneli sanatçılar, yazarlar ve şairlerin imza günleri ile Gümüşhane’nin sorunları ve çözüm önerileri konulu panel ve söyleşinin “Gümüşhane Tanıtım Günlerinin” bir diğer etkinliği olacağını da ifada etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 17:08:27
Güncelleme :20 Mart 2008 Perşembe 17:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Talip BOYRAZ IP: 85.97.132.xxx Tarih : 21.03.2008 17:19:41

TÜM GÜMÜŞHANELİ HEMŞERİLERİMİZİ FESHANEYE GELMESİNİ BEKLİYORUZ LÜTFEN DUYARLI OLALIM GÜMÜŞHANE ŞAHLANDI GÜMÜŞHANELİ OLMAK AYRICALIKTIR SAYGILARIMLA TÜM GÜMÜŞHANELİLERE SELAMLAR ALLAH A EMANET OLUN