6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane geleceğini arıyor

Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’yi bilişim vadisi haline dönüştürebilecek bir altyapıyı hazırlamak proje hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi.

Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın’ın öncülük ettiği ve ilki Ankara’da yapılan ‘Gümüşhane sevgisi üzerine beyin fırtınası’ toplantılarının ikinci ayağı Gümüşhane’de yapıldı.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan toplantılarda bilişim teknolojisi, eğitim, doğa koruma ve ağaçlandırma konularını ele aldıklarını dile getiren Milletvekili Kemalettin Aydın, toplantılara Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden üst düzey bürokrat ve alanında üst düzeylere çıkan uzmanların katıldığını söyledi.

Daha önce Ankara’da yapılan toplantılarda 4 çalışma grubu belirlediklerini söyleyen Aydın, ayrıca su havzalarının değerlendirilmesi ve tarım konularını da ele aldıklarını belirterek şöyle konuştu: “Bugünkü toplantılarda il dışındaki teknokrat arkadaşlarla şehrimizde bu konuyla ilgili bürokrat ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini buluşturup şehrin geleceğini nasıl doğru planlarız, ne yapabiliriz amacını güdüyor. Bilişim teknolojileri ve eğitim toplantısının ana başlığını şu şekilde belirledik: bilişim alanında Gümüşhane kalkınıyor.

Buradaki amacımız şu: Gümüşhane gençliğini Cebeli Yaz Okuluyla da birleştirerek zaman içerisinde bilişim teknolojilerinde web ortamlarında ve program yazımında para kazanabilecek, endüstriyel kazanım sağlayabilecek, zamanla da Gümüşhane’yi bilişim vadisi haline dönüştürebilecek bir altyapıyı hazırlamak. Buradaki bütün arkadaşlarımızla tartışmamız o ve zaman içerisinde de bu projeyi burada alt kollarıyla beraber yürütmeyi hedefliyoruz. Diğer toplantımız ağaçlandırma ve doğa bilinci. Ülkemizde bu yıl başlanan ve 2012 yılına kadar Trakya bölgesi kadar bölgeyi ağaçlandırmak istenen projede bizde ilimizi ön planda tutmak istiyoruz. Yeşil Gümüşhane dediğimiz Gümüşhane’nin gerçekten yeşile kavuşması, erozyonun önlenmesi açısından bir sivil hareketin ve toplumun bütün bireylerinin bu ağaçlandırmaya katılmasını sağlayacak bir proje çalışması içerisindeyiz.”

Bilişim teknolojisi üzerine daha sonra bir çekirdek grup toplantısı yaparak, Gümüşhane’deki tüm dinamikleri bu projenin içine koymak istediklerini de sözlerine ekleyen Aydın, bu beyin fırtınası toplantılarından çıkacak ürünleri daha sonra proje şeklinde değerlendireceklerini söyledi.

Toplantıların sonunda önemli olanın şekillendirecekleri projeler olduğunu ifade eden Aydın, bu toplantıların tamamen sivil inisiyatif olduğunu belirterek; “Toplantımız Gümüşhane’yi seven arkadaşlarımızın bizi de aralarına alarak Gümüşhane sevdalarını bir proje doğrultusunda Gümüşhane’ye katkı sağlamak amacıyla düzenlenen bir organizasyon. Gümüşhane bilişimde ve yeşilinde kalkınacak.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 09:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?