4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Hastanesi borçluların peşine düştü

Tahakkuktan Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Engin Pehlivan ve Hastane Müdür Vekili Hamdi Özçubukçu, vatandaşların sözleşmeyi imzalayıp taburcu olan hastasını alıp gittiklerini ve bir daha da uğramadıklarını söylediler.

Sağlık Bakanlığı’nın vatandaşların borcundan dolayı rehin alınmaması konusunda talimatı olduğunu belirten yetkililer, "Senetli alacaklarımızın yüzde 80’ini sosyal güvencesi olan hastalar oluşturuyor. Hastaneye acil gelen bu hastaların tedavilerinden sonra kendilerine 1 gün süre tanıyıp, sağlık karnelerini getirerek işlem yaptırmalarını istiyoruz. Sosyal güvencesi olmayanlara ise 12 aya varan taksitler yaparak, borcunu ödeme imkanı tanıyoruz. 2002 yılından 25, 2003 yılından 341, 2004 yılının ilk 8 ayından 309 kişiden toplam olarak hastanemizin 360 milyar lira alacağı var" dediler.

Dr. Pehlivan ve Özçubukçu borcu olan vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Sosyal güvencesi olanların sağlık karnelerini getirerek, işlem yaptırmaları gerekir. Sosyal güvencesi olmayanların ise hastanemize başvurarak 12 aya varan taksitlerle borçlarını ödemelerini istiyoruz. Borcunu ödemeyenlerin senetleri icra kanalıyla tahsil edilecek. Bu da hem hastane olarak bizleri, hem de vatandaşları sıkıntıya sokacaktır. Bu yola başvurmadan borçlarını ödemeye davet ediyoruz. Kendilerine her türlü kolaylık sağlanacaktır" diye konuştular

iha-gümüşhane
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2004 Cumartesi 11:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?