7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane kışa hazır

Vali Enver Salihoğlunun başkanlığında toplanan İl Trafik Komisyonu kış mevsiminde uygulanacak tedbirler ile ilgili bir dizi kararlar aldı.


Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Ali Tom, Belediye Başkan Vekili Bekir Sıtkı Acet, Karayolları 101. Şube Müdürü Hamza Çiftçi, İl Sağlık Müdürü Mehmet Topsakal, Meteroloji İstasyon Müdürü Nazım Kul, Şoförler Odası başkanı Ali İsmail Daltaban katıldı.


Toplantıda kış aylarında alınacak tedbirler ele alındı. Gümüşhane şehir içi ve şehirlerarası yolların kapanması durumunda alternatif güzergah olarak Trabzon yolu kapandığında Kürtün yolu, Kürtün ve Trabzon yolu kapanması halinde Kelkit-Şiran yolu, Bayburt yolu kapandığında Köse yolu üzerinden ulaşımın sağlanması gibi konulara da değinildi. Ayrıca, Karayolu kenarındaki tesislerde arızalanana araçlara müdahale edebilecek personelin 24 saat esasına göre çalıştırılması konusunda tesis yetkililerin uyarılacağına da dikkat çekildi.


Zigana geçit güzergahı üzerindeki sürücülerin uyarılması ile ilgili de karar alınan toplantıda yapılan açıklamada, “Sürücülere hava ve yol durumunu belirten ışıklı bilboardların Karayolları 101. Şube Şefliği tarafından yapılması ve Zigana Tünelinin girişinde bulunan Karayolları Barınma Evinin önünde 24 saat hizmete hazır ambulans bulundurulması kararlaştırıldı.Ayrıca “Yolda mahsur kalan araç sürücüleri ve yolculara imkanlar ölçüsünde her türlü insani yardımda bulunulacak, gerektiğinde kamu kurum ve kuruluşlarımıza ait tesislerden de istifade etmeleri sağlanacaktır. İlgili kurum ve kuruluşlar ile belediyelerin, kendi görev alanlarına giren konularda gerekli yardımların yerine getirilmesine, Karayolları 101. Şube Şefliği tarafından Kürtün Kavşağının aydınlatılması ve ışıklı uyarı ikaz levhası konulması gereklidir.”

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 19:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?