6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane kurtuluşa hazırlanıyor

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü etkinlikleri için Valilik Toplantı salonunda yapılan istişare toplantısında şenliklerin 3 günü yayılması benimsendi.


Vali Yardımcısı Mehmet Demiral başkanlığında yapılan ve 1 saat süren toplantıya, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Sağlık Müdürü Mehmet Topsakal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Çildoğan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Altan Ekmen, İl Müftüsü Cüneyt Kavşut, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın ve İl Jandarma Komutanlığından bir temsilcinin katıldı.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, bu yıl düzenleyecekleri etkinlikleri 90. yıl olması nedeniyle daha çok önemsediklerini ve programın şenlik havasında geçmesi için 3 güne yaydıklarını söyledi. Canlı, “Bundan 90 yıl önce canını dişine takarak, canı pahasına düşmanı topraklarımızdan atan ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Sayın Vali Yardımcımızın başkanlığında yaptığımız istişare toplantısından çok güzel fikirler çıktı. Şehrimizin muhtelif yerlerinde ışıklandırmalar ve havai fişek gösterileri yapılacak. 13 Şubat’ta başlayacak olan etkinliklerde ilk olarak akşam saat 18.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde Aşıklar Şöleni sunacağız. 14 Şubat günü ise mahalli sanatçılar ve Kültür Bakanlığı Türk sanat Müziği Sanatçısı Zekai Tunca Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 18.00’de bir konser verecek. Final gününde ise normal resmi kutlama programını icra edeceğiz. Saat 10’da Zafer Meydanında başlayacak olan program Akşam 19.00’da Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek 3.Ordu Bando Konseri ile sona erecek.” dedi.


Toplantı sonrasında Sağlık Müdürlüğü’nün desteği ile şehrin muhtelif yerlerine kurulacak çadırlarda Kızılay’ın kan bağışı toplayacağı ve ücretsiz olarak şeker ve kolesterol testleri yapılacağı belirtildi.


Ayrıca 15 Şubat günü şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ile yıldızlar ve büyükler kategorisinde yapılacak olan Kurtuluş Koşusu’nda dereceye girenlerin ödülleri de verilecek.


İl Müftülüğü ise 14 Şubat’ı 15 Şubat’a bağlayan Perşembe gecesi akşam namazı ile yatsı namazı arasında Kemaliye Camisi’nde mevlit okutacak.Havanın soğuk olması nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine talimat veren Vali Yardımcısı Mehmet Demiral, kurtuluş programına ilköğretim 8.sınıf ve lise öğrencilerinin getirilmesini, öğrencilerin üşümemesi için gerekli bütün tedbirlerin alınmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 13:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seda odabaş IP: 78.165.198.xxx Tarih : 14.02.2008 16:58:29

çok güzel olmuş ama ben bir öğrenciyim şehirimizle lgili şiir yazsanız çok sevinirdim