3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Müzesi faaliyete geçiyor

Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Gümüşhane Müzesi’nin bu yıl açılacağını söyledi. Ateş, ilçe ve köyleri dolaşarak tespit edilen 600’e yakın eseri ’Kültür Varlıkları Envanteri’nin de basım aşamasına geldiğini söyledi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün 2004 yılında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Müdür Hüseyin Ateş, "Bugüne kadar ilimizde yapılmamış olan ve eksikliği hissedilen kültür varlıklarının tespit çalışmasını tamamladık. İlçe ve köyleri dolaşarak tespit ettiğimiz 600’e yakın eseri ’Kültür Varlıkları Envanteri’ adı altında basım aşamasına getirdik.  Ayrıca ilimizin kültür varlıklarını ve turizm aktivitelerini internet üzerinden yurtiçi ve yurtdışında daha geniş kitlelere ulaştırmak ve tanıtmak amacıyla müdürlüğümüzün www.kulturturizm29.com adresli resmi web sitesini hizmete sunduk" dedi.

Restorasyon çalışmalarına başlanan İkiz Evler’in (Karabiberler Konağı) teşhir, tanzim ve çevre düzenlenmesinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Ateş, Gümüşhane Müzesi’nin bu yıl içerisinde hizmete açılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 13:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?