6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

'Gümüşhane okuyor' projesi

Gümüşhane Valiliği, toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırılması ve bu alışkanlığın geliştirilmesi için Cumhurbaşkanlığının himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı, diğer kamu kurum ve kuruluşların katılımıyla Türkiye Okuyor kampanyası projesi kapsamında, Gümüşhane Valiliği “Okuyan Gümüşhane” projesi adı altında kampanya başlattı.

Okuyan Gümüşhane projesi tanıtım toplantısı Gümüşhane Valiliği toplantı salonunda Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcıları Soner Şenel, Mehmet Demiral, Yüzbaşı Ümit Dedebağ, Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Mühendislik Fakültesi Temsilcisi Sebahattin Saraç ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

Okuyan Gümüşhane projesinin tanıtım toplantısında yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi: “Gümüşhane’de kitap okuma oranını artırma, kütüphanelere işlerlik kazandırma, okuma alışkanlığını yaygınlaştırarak düşünen düşündüğünü doğru bir şekilde ifade edebilen yorum ve sentez yapabilen ve ömür boyu okuma alışkanlığı kazandırılması amaçlanmakta. Dört yıl sürecek kampanya kapsamın il genelindeki kahvehanelerin kıraathaneye dönüştürülmesine yönelik çalışmalar, okullarda kitap tanıtım standlarının kurulması, en çok kitap okuyan örgencilerin ödüllendirilmesi, kitap toplama kampanyalarının düzenlenmesi, hızlı okuma kurslarının düzenlenmesi, yazarlar imza günlerinin düzenlenmesi gibi etkinlikler yapılacak.”

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu; “Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu Türkiye Okuyor projesinin alt projesi olan “Okuyan Gümüşhane” projesini ilimizde başlatmış bulunmaktayız. Ümit ediyoruz ki, Türkiye okuyan bir ülke olsun. Mevcut durum itibariyle Türkiye’de kişi başına kitap harcaması 0,45 dolar iken Avrupa’da bu oran 120-150 dolar olarak görülmektedir. Türkiye’deki kütüphane sayısı bin 250 civarında iken Almanya’da ise 13 bin kütüphane bulunmakta. Bu nedenle daha çok kitap okumak daha ilgili daha donanımlı olmak hepimizin görevi olmalıdır. Belli yaşlar için belli seviyelerdeki kitapların okunması planlanabilir ama yazılan bütün kitaplar bir değer ifade eder, bütün kitaplarımız kütüphanemizde halkımıza açıktır.

Kitaplar bilmediğimiz dünyaların kapılarıdır. Bu dünyaları tanıyarak düşünce çemberimizi genişletir kültür düzeyimizi artırırız.Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin işaretlerinden biri beklide en önemlisi kişi başına düşen kitap okuma oranıdır. Okumak insana güven verir. Kendine güvenen insan başarı kalesinin burçlarında bayrağını dalgalandırmış demektir. Kendine güvenen başarılı bir toplum için okumalı ve okutmalıyız. Tüm Gümüşhaneli hayırseverlerimizi, nasıl okul yapma kampanyalarına davet ediyorsak bu defada kütüphane açmaya davet ediyoruz.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 13:15:40
Güncelleme :23 Ocak 2008 Çarşamba 13:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?