4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane orman köylüsüne 350 milyar lira kredi

Gümüşhane Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, 2004 yılı içerisinde orman köylüsüne 350 milyar lira kredi verileceğini söyledi. Kredinin herhangi bir sosyal güvencesi olmayan orman köylülerine verileceğini belirten Taş, "Kredi alacak kişilerin orman köylüsü olması ve köyde ikamet etmesi gerekiyor" dedi.

Kredinin orman köylülerini kalkındırmaya yönelik olduğunu belirten Gümüşhane Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, "Kredimiz sosyal ve ekonomik amaçlı olup ormanlarımızı korumaya yöneliktir. Krediyi alacak orman köylüsünün modern bir ahırı olma koşulu var. Bunun yanında 5 dekarlık arazisi, maksimum iki adet süt sığırı olacak. Müdürlük olarak orman köylüsüne hayvan bedeli ile birlikte hayvanın nakliyesini ve sigorta bedelini de ödüyoruz. Geçen yıl kişi başına 27 orman köylüsüne 179 milyar lira ödeme yaptık. Bu yılki ödeme miktarımız ise 350 milyar lira olacaktır" diye konuştu.

Müdür Nurettin Taş, orman köylüsüne verilecek olan kredinin bir yıl ödemesiz, 5 yılda ödeneceğini belirterek, şunları söyledi:

"Köylüler kredinin yüzde 10’nunu birinci yılda ödeyecek. Daha sonra ikinci yıl yüzde 15, üçüncü yıl yüzde 20, dördüncü yıl yüzde 25, beşinci yıl yüzde 30’u olmak üzere kredinin geri ödemesi yapılacaktır. Vatandaşın sütünün değerlendirilmesi için de bu yıl içerisinde mandıra kurma çalışmalarına başlanacak."

GÜMÜŞHANE-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 13:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?