7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Üniversitesi'nde açılış töreni

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaptığı atama ile rektörüne kavuşan Gümüşhane Üniversitesinde 2008-2009 eğitim öğretim yılı açılış töreni yapıldı.


Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende tedviren Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne vekalet eden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen görevini Prof. Dr. İhsan Günaydın’a devretti.
Gümüşhane’de yüksek öğretim konulu slayt gösterisinin ardından bir konuşma yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, üniversite ile ilgili sayısal bilgiler verdi. İnsana yapılan en pahalı yatırımın eğitim olduğunu söyleyen Günaydın, bu süreçte üniversitelere büyük bir görev ve sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Gümüşhane Üniversitesi olarak vizyonlarının akademik özgürlük, saydamlık, hesap verilebilirlik, üretkenlik ve katılımcılık gibi evrensel ilkelere bağlı, mali kaynakları etkin ve verimli kullanan, öğrenen örgüt niteliği ile yeniliklere ve gelişmelere açık, liyakat ve etik değerlere saygılı bir üniversite yönetimi olduğunu ifade eden Günaydın şöyle konuştu: “İş dünyası ile ilişkilere önem vererek onların desteğini almak, Üniversiteyi huzurlu, gelişmiş ve öğretim üyeleri ile öğrencileri için tercih edilen bir kuruma dönüştürme, Değişim ve gelişimin hızına ayak uydurabilecek, hukuka bağlı ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile üniversitemizi topyekün kalkındırmak, Nitelikli, dinamik ve genç öğretim görevlilerini üniversiteye kazandırmak.

Asli görevi olan eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra araştırma çalışmalar, sosyal ve kültürel faaliyetlerin en iyi şekilde yapıldığı yer olmasıdır vizyonumuz. Misyonumuz ise kaynakları etkin ve verimli kullanmak, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve basın ile işbirliği yapmak. Çalışanlarına değer veren herkese eşit uzaklıkta ve çözümden yana olan, eleştirilerden sonuç çıkarabilen, saygı ve sevgi ortamı hazırlayan, ben değil biz anlayışını benimseyebilen, makamdan güç almayan aksine makama güç katan, yaptığını ve yapması gerekenleri bilen ve uygulayan bir yönetim anlayışı sergilemektir.”


Üniversitenin mevcut öğrenci sayısını arttırmanın yanı sıra yeni fakülte ve yüksekokullarında öğretime başlaması ile Gümüşhane’deki öğrenci potansiyelinde önemli bir artış sağlamayı düşündüklerini ifade eden Günaydın, üniversite olarak ellerindeki tüm imkanları seferber ederek oluşturacakları kampus ortamında öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları alanlar ve mekanlar oluşturmaya çalışacaklarını söyledi. Belediye başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve ilin iş dünyası ile sıkı bir işbirliği yapmak istediklerini vurgulayan Günaydın, bu toprakların havasını, suyunu içmiş herkesin Gümüşhane’ye vefa borcu olduğunu düşündüğünü söyleyerek bütün Gümüşhanelileri Gümüşhane Üniversitesine sahip çıkmaya ve katkı sağlamaya çağırdı.


Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ise yaptığı konuşmada 53 yıllık KTÜ’den son 2 yılda 5 yeni üniversite kurulduğunu söyledi. Yeni kurulan Gümüşhane Üniversitesinin kendi ayakları üzerinde büyük bir hızla gelişeceğine ve başarılı adımlar atacağına inandığını söyleyen Prof. Dr. Özen, KTÜ’nün Gümüşhane Üniversitesine bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğini ifade etti.


Üniversite açılmasıyla Gümüşhane’de bir dönemin kapandığını, çok daha aydınlık ve gelecek vaad eden bir dönem başladığını söyleyen Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün Gümüşhane için tarihi bir gündür. Benim için önemi çok büyüktür. Birçok alimler çıkaran Gümüşhane’miz geçmişte bir ilim beldesi idi. Benim üzüntüm üniversitenin açılışının bugüne kadar gecikmiş olmasıdır. Yeni bir dönem başlamıştır. Beyaz bir sayfa açılıp aradaki rötarı hızla kapatmak durumundayız. Üniversite Gümüşhane’nin geleceğidir. Bu çerçevede üniversitelerimize, hocalarımıza, devletimize ve bütün Gümüşhane halkına büyük görevler düşmektedir.”


Programa Gümüşhane Vali Vekili Soner Şenel, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkan Vekili Bekir Sıtkı Acet, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kamu kurum görevlileri, üniversite öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 20:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?