6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Üniversitesi'nde atama

Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Osman Bektaş'ın atandığı bildirildi.


Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, 15 Eylül 2008 tarihinde birinci eğitim öğretim yılına başlanılacağı ve rektörlük görevini rektör ataması yapılıncaya kadar Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'in vekaleten yürüteceği belirtildi.


Üniversitenin kuruluş çalışmalarını KTÜ ile koordineli bir şekilde yürütmek amacıyla Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş'ın 26 Ağustos tarihinden itibaren rektör yardımcılığına atandığının ifade edildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Gümüşhane Üniversitesine 2008-2009 eğitim-öğretim yılı için kayıt yaptıran toplam öğrenci sayısı 916'dır. Bu sayı önümüzdeki günlerde bin 168'e ulaşacaktır. Toplam öğrenci sayısı 4 bine yaklaşan üniversitemizde 25 öğretim üyesi, 60 öğretim elamanı olmak üzere toplam 85 akademik eleman, 41 de idari personel görev yapmaktadır."


Açıklamada, Gümüşhane Üniversitesi'nin, yerel yönetim ve halkıyla birlikte bir yol haritası izleyeceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
"Hedefler arasında rekabetçi üniversite anlayışı doğrultusunda öğrenci sayısını ve niteliğini artırmak, gelişen teknolojiye ve ilin beklentilerine uygun olarak yeni eğitim programları açmak, eğitim açısından mezun ettiği öğrencilere iş imkanları aramak, araştırma açısından ürettiği bilgileri uygulamaya koyabilmek yer almaktadır.

Toplumun her katmanına hesap verebilen açık ve şeffaf bir yönetim anlayışı sunmak, toplumla bütünleşerek kentin sosyo-ekonomisine ve ülke kalkınmasına katkı koymak, tüm bu beklentileri gerçekleştirmek için kamu bütçesi yanında üniversite vakfı kurarak yeni kaynaklar yaratmak, mevcut bin dönümlük kampüs alanını ön koşul olan asgari bin 500 dönüme çıkartarak DPT'den yeni eğitim yatırım projelerini uygulamaya koyabilmek de hedeflediklerimiz arasında. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için her zaman olduğu gibi üniversitesini destekleyen Gümüşhanelilere güveniyor ve inanıyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 17:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?