8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliği tarihi yaşatıyor

Gümüşhane Valiliği, tarihi konakları restore ederek turizme kazandırıyor. Cumhuriyetin ilk Maliye Bakanı Hasan Fehmi Atacın konağı, Balyemezler, Karabiberler, Şahbenderoğlu ve Özdenoğlu konaklarının il özel idare envanterine devrini sağlayan Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Tarihi Gümüşhane Evleri, kültürel değerlerin en canlı yaşanan mekanlarıdır" dedi.

Yakın gelecekte kültür turizminin dünyanın en önemli konuları arasına gireceğini belirten Vali Güzeloğlu, Gümüşhane'nin geriye dönük kaybedecek vaktinin bulunmadığını belirterek, "Tarihi konaklar, Gümüşhane turizmi için foksiyonel, yaşanan, yaşatılan, sergilenen, ikamet edilen, bahçesinde çay içilen geniş kapsamlı yanları olacak şekilde projelendiriliyor"dedi.

Tarihi konakların şu anki varislerinden ücretsiz devrinin sağlandığını söyleyen Hasan Basri Güzeloğlu, devri sağlanan 5 konağın Gümüşhane turizmine öncülük edeceğini kaydederken, "Karabiberler Konağı kent müzesi olarak kullanılacak. İlin kültürel değerlerinin sergilendiği bir etnografya müzesi olarak değerlendirip, tarihi konakları kültürel yapısına uygun şekliyle restore edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2003 Pazar 00:00:02
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 17:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?