4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valisi görevine başladı

Sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde ilçe kaymakamları, daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından karşılanan Vali Dalmaz, daha sonra Valilik Toplantı Salonu’na geçti. Konuşmasının başında kendini tanıtan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Gümüşhane’nin her yönüyle devletine, milletine bağlı ve öz değerleriyle kaynaşmış olduğunu belirterek, "Gördüğüm kadarıyla Gümüşhane, diğer illerimizdeki gelişmişliği tam yakalamış değil. Yapılacak çok işimiz var. Özellikle dar gelirli vatandaşların çok olduğu, devlet ve özel sektör yatırımlarına ihtiyacı olan bir ilimiz. Neler yapılması gerekiyorsa biraraya geleceğiz. Köyümüzün, kentimizin, ilçemizin hangi yatırıma ihtiyacı var, bunları beraberce tespit edeceğiz ve yapılması gerekenleri adım adım hayata geçirmeye çalışacağız. Bunda da en büyük yardımı kendimizde arayacağız, başka yerlerden yardım beklemek, işi başka yerlere havale etmektir" dedi.

Vali Dalmaz, çalışanlarla karşılıklı saygı, sevgi, anlayış, dürüstlük ve samimiyet esasına dayanan bir ilişki içerisinde olacağını belirterek, "Hiçbir zaman amir-memur ilişkisi olarak resmi bir ilişki istemiyorum. Sıcak, yakın ilişkiler içerisinde, hizmette neler yapılması gerekiyorsa, mesai mefhumu gözetmeden en iyi şekilde yapmaya gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Şiran İlçesi’nde elim bir hadise olduğunu da belirten Vali Dalmaz, "Bu hadise hepimizi derinden üzmüştür. Bu konuda da devlet-millet kaynaşmasında daha duyarlı olmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Vatandaşımız devletine bağlı, ama bunun yanında vatandaştan bu bağlılığı azaltmak isteyen belirli odaklar hiçbir zaman eksik olmadı, eksik olmayacak da. Buna karşı da yek vücut olmamız lazım. Vatandaşın yanında onunla mücadeleyi sürdürmemiz lazım. Vurgulamak istediğim de budur. Bundan sonra güvenlik güçlerimizle, emniyetimizle, jandarmamızla beraber ilk önce vatandaşa hizmete varız dememiz lazım. Ondan sonra yapılacak bir şey varsa, vatandaşı arkamıza alarak onunla beraber yürüteceğiz. Şiran’daki hadisede yanlış anlaşılma oldu. Ölenlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ben pazartesi yani bugün göreve başlayacaktım. İki sürprizle karşılaştık. Biri Milli Piyango’nun Gümüşhane’de çekilişi tatlı bir sürpriz, diğeri yürekleri dağlayan Şiran İlçesi’ndeki olay acı sürpriz. Bizim Şiran’da olmamızın ayrı bir özelliği var. Devletin orada varlığını hissettirmesi, şefkatini, sıcaklığını, güler yüzünü göstermesi lazım. Devlet kucaklayıcı, yardım elini uzatan bir pozisyonda olmalı. Şiran’daki durum olunca sayın Bakanımızla görüştük. Bir gün önceden geldim. Gelmemin de çok büyük faydası oldu. Gelir gelmez Trabzon’daki yaralımızı ziyaret ettim. Daha sonra Gümüşhane’deki yaralıya geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Dün de Elmaçukuru Köyü’ne giderek dinleme imkanım oldu. Bizler devlet- vatandaş birliğini her zaman ön planda tutacağız" şeklinde konuştu.

iha-gümüşhane
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2004 Pazartesi 14:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?