4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valisi Güzeloğlu, 2004'ü 'Gümüşhane Yılı' ilan etti

Gümüşhane’nin Torul İlçesi’ne bağlı Işık köylülerinin daveti üzerine köyü ziyaret eden Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "2004 yılı Gümüşhane yılı olacak. Gümüşhane artık bir marka olacak" dedi.

Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Ali Tom, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ve bazı daire müdürleri ile Işık Köyü’nü ziyaret eden Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2001 yılında hizmete açılan dinlenme tesislerinde köylülerin taleplerini dinledi. Köylülerin kendi imkanları ile yaptıkları tesisleri çok beğendiğini belirten Vali Güzeloğlu, "Burada gördüğüm turistik amaçlı dinlenme tesislerine valilik olarak gerekli destek sağlanacaktır" dedi.

Gümüşhane Valisi Güzeloğlu, doğal yapının korunması gerektiğinin altını çizerek, "Asla doğal yapıya aykırı, doğal yapıyı tahrip edici, gelecek dönemlerde ve kuşaklarda ’Neden yapıldı?’ sorusuna muhatap hiçbir şeyi gerçekleştirmemek gerekir. Bir bina yapalım arkasından da buraya insanları davet edelim mantığı yüzünden Türkiye, sahillerini kaybetti. Dünyanın en özel ve güzel ormanlarla bütünleşmiş Akdeniz’i, Ege’si, bugün tam bir beton istilası ile çarpık hale geldi. Turizmi ve turizme yatırımı sadece bina olarak düşünmek kadar yanlış bir şey olamaz" diye konuştu. Yaylalarda betonlaşmaya izin vermeyeceğini kaydeden Güzeloğlu, "Gümüşhane adına bu hassasiyeti sürdüreceğim. Beton yapıya kesinlikle izin vermeyeceğim. Karadeniz turizminde yayla demek, doğal güzellik ve zenginlik demek. Bina ile ilintili sunulacak bir kavram değil. Çünkü turist kelifte (yayla evi) kalmayı 4-5 yıldızlı otele tercih ediyor" şeklinde konuştu.
Gümüşhane’yi bir marka olarak Türkiye gündemine taşıyacaklarının belirten Güzeloğlu daha sonra şunları söyledi: "Bu yıl Temmuz ayının ikinci haftasında dolu dolu bir hafta yaşayacağız. Zigana, Kadırga ve Kazıkbeli yaylalarını turizm açısından düşünen insanları getirmeye çalışıyoruz. Geleneksel olarak gelen yerlilerimiz, pazara gelenlerimiz dışında, yüzde elli turist getirebilme çabası içerisindeyiz. 2 bin 500 metredeki coşkuyu turistle buluşturmak istiyoruz. Uzungöl nasıl ki Trabzon için bir marka ise, Kürtün Baraj Gölü de Gümüşhane için bir marka olacaktır. Yedi ülkenin milli takımının katılacağı Deniz Harp Okulu dahil Türk Milli Takımı’nın da katılacağı su kayağı yarışmaları yapılacaktır. Yapılacak geniş kapsamlı etkinliğin bu yıl için bir getirisi beklenemez. Ancak üçüncü yıldan itibaren Kürtün Baraj Gölü’nde su sporlarını bilmeyen kalmayacaktır. Mağaralarımız, göllerimiz, şelalelerimiz, tarihi ve kültürel kalıntılar ve manastırlar, İmera’dan Sadak’a kadar arkeolojik geçmişe ait kalıntılarımız ve alt yapılarımız var."

GÜMÜŞHANE-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2004 Pazartesi 16:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?