7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane ve Erzincan Çimento yolda

1993 yılında bin ortağın bir araya gelerek satın aldığı Aşkale Çimento, istihdam ve yatırım açısından bölgede başarılı bir performans sergiliyor.

15 yıl önce sadece Aşkale’de bulunan fabrika ile yola çıkan şirket; bu gün Erzurum, Aşkale, Trabzon, Ağrı, Erzincan ve Gümüşhane’de devasa tesislere sahip oldu. Aşkale Çimento 2009 yılının başında Gümüşhane ve Erzincan’da birer fabrikayı daha devreye alacak.

Özelleştirme yoluyla 1993 yılında çok ortaklı bir yapıya sahip olan ERÇİMSAN tarafından satın alınan Aşkale Çimento dikkat çekiyor. Aşkale’de devletin elinde zarar eden çimento fabrikasından bu gün Türkiye’nin en büyük, en karlı ve en çok vergi ödeyen şirketi ortaya çıktı.

Erzurum, Aşkale, Trabzon, Ağrı, Gümüşhane ve Erzincan’da yüzlerce insanın istihdam edildiği tesisler aynı zamanda ülke ekonomisine de önemli katkılar gerçekleştiriyor. Aşkale Çimento; geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en büyük 309. sanayi kuruluşu olurken, 2007 yılı rakamlarına göre Türkiye’nin en çok vergi ödeyen 94. firması olarak tespit edildi.

ERZİNCAN VE GÜMÜŞHANE’DE DEV YATIRIM
Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzincan ve Gümüşhane’de başlayan iki fabrika inşaatının hızla devam ettiğini belirterek, “Bu tesislerimizin devreye girmesi ile birlikte hem yüzlerce gencimiz iş imkanı bulacak hem de bölge ekonomisi hareketlenecektir. 2009’un ilk çeyreğinde bu yatırımları faaliyete geçireceğiz. Böylece bölgesel yatırımlarımıza verdiğimiz önemi bir kez daha pekiştirmiş olacağız. Çalışanımızın, ortaklarımızın ve bize güvenen insanların beklentilerini da asla boşa çıkarmadık.” dedi.

BU BAŞARI BÖLGE İNSANININ
Bölgede ve Türkiye’de, Aşkale Çimento’nun bir güç haline geldiğini belirten Yücelik, “Bu ve benzeri girişimlerimiz, kapasite artırımlılarımız, yatırımlarımız ihracata yönelmemizde güçlü bir dayanak olacak. Aynı zamanda daha fazla üretim, daha fazla, istihdam ve daha fazla katma değer imkanı bulacağız. Aşkale Çimento’nun misyonunda ve vizyonunda da bu ve benzeri değerler vardır. İnşa ettiğimiz tesislerin çevre ve insana zarar vermemesi noktasında gereken tüm yatırımlar yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.

38 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Erzincan ve Gümüşhane’de inşa edilen tesislerin 38 milyon dolara mal olacağını belirten Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Genel Müdürü Nihat Kılıç, “Öğütme, paketleme ve dolum özelliği taşıyan iki tesisimizin saatlik kapasiteleri 100 tondur. Tesislerin inşaatı eş zamanlı olarak başladı ve 2009 yılının ilk aylarında devreye girmesini planlıyoruz. Bu şekilde söz konusu bölgelerin çimento ihtiyaçları daha seri karşılanacaktır. Tesislerde ortalama ayrı ayrı olmak üzere 100 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 18:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?