7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane yatırıma hazırlanıyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Kalkınma Kurulu Gümüşhane Üyeleri ile DOKA uzmanları Gümüşhane’de kurulması planlanan İş Geliştirme Merkezi Projesinin (İŞGEM) içeriğini görüşmek üzere bir araya geldi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası meclis salonunda yapılan toplantıya DOKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Hilmi Erdoğan Yayla başkanlık yaparken, toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Cemalettin Baltacı, Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, GTSO Yönetim Kurulu Üyesi Elbeyi Gergin, İl Planlama Koordinasyon Müdürü İhsan Altuntaş, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Metin Şeker, Belediye Yazı İşleri Müdürü Muzaffer Pezik, Kelkit Ticaret Odası Başkan Yardımcı Mesut Engin Doğan, GESOB’u temsilen Arzu Dede ve Güven Tanrıkulu, DOKA Stratejik Planlama ve Programlama Birim Başkanı Vahit Ketboğa, DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Uzmanları Murat İnkün ve Serdal Yeğen hazır bulundu.

Toplantının açılışında konuşan Kalkınma Kurulu Başkanı Hilmi Erdoğan Yayla, “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının öncülüğünde gerçekleşecek 9,5 Milyon Avro’luk bir dev yatırımdan bahsediyoruz. İş Geliştirme Merkezi ile Gümüşhanemiz işletmeler için yeni kiralık işletme alanına, ürün geliştirme merkezine, laboratuarlara, eğitim ve teşhir alanlarına kavuşacak. Özellikle yeni kurulan ve küçük işletmelerin güçlendirilmesi, girişimcilik niteliklerinin geliştirilmesi ve Gümüşhane’nin rekabet edebilirlik düzeyinin arttırılması bakımından bu projeyi çok önemli buluyoruz” dedi.

İş Geliştirme Merkezi ile ürün geliştirme ve markalaşmanın sağlanacağına, girişimcilere sürekli eğitim verme olanağının ortaya çıkacağına değinen Yayla, böylece ilin rekabet potansiyelinin arttırılmasının hedeflendiğini ifade etti.
İş Geliştirme Merkezi modeli hakkında sunum eşliğinde bilgi veren DOKA Stratejik Planlama ve Programlama Birim Başkanı Vahit Ketboğa, Türkiye’de ilk defa ihtisaslaşmış bir İş Geliştirme Merkezinin Gümüşhane’de kurulacağına vurgu yaparak, “Yöresel ürün ve organik ürünlerin üretildiği işletmelerin bulunduğu ve organik ürün faaliyetlerinin koordine edildiği iş geliştirme merkezinin 2016 yılında hizmete girmesi planlanmaktadır. Avrupa Birliğinin Kırsal Kalkınma kapsamındaki (IPARD) hibe projeleri aracılığı ile gerçekleşecek bu projenin başarıya ulaşması için başta Üniversite, Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları olmak üzere tüm Gümüşhane’nin bu projeye sahip çıkması gerekmektedir. Gümüşhane yöresel ve organik ürünlerde merkez olma potansiyeline sahiptir” dedi.

Ketboğa, yöresel ve organik ürünlerin geniş bir yelpazede değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, Gümüşhane’nin gıda, orman ürünleri ve gümüş işlemeciliği gibi sektörlerde ön plana çıktığını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2012 Salı 09:24:39
Güncelleme :5 Haziran 2012 Salı 17:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?