6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de Ahilik Haftası

Ahilik Haftası nedeniyle Gümüşhane’de bir dizi etkinlik yapıldı.


Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince Gümüş Otel’de düzenlenen 1. Ahilik Haftası törenlerine Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkan Vekili Bekir Sıtkı Acet, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri, oda ve birlik başkanları ile esnaflar ve davetliler katıldı.


İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Sinan Müftüoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından, tarih öğretmeni Abdulhaki Turhal, ahilik müessesi ve Ahi Evran’la ilgili bilgi verdi. Ahilikle ilgili sinevizyon gösterilerinin de yer aldığı törende Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Rıfat Çilenk, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abil Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu birer konuşma yaptı.


Vali Salihoğlu, burada yaptığı konuşmada, 700 yıldan beri içindeki kötüleri ayıklayan en iyi örgütlerin ahilik teşkilatı olduğunu belirterek, “Ahilik teşkilatı, işçisine, patronuna en iyi şekilde sahip çıkan, kötüleri ayıklayan geleneksel ve örnek bir teşkilattır. Sivil toplum örgütleri üyelerine sosyal statü kazandıran, onlara hem sosyal hem de ekonomik açıdan geliştiren önemli kuruluşlardır.”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Salihoğlu ve protokol üyeleri 40 yılını tamamlayan esnafa plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 09:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?