7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de bin 340 engelli var

Gümüşhane İl Genel Meclisi, bugün yapılan toplantı öncesinde Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek, Başkan Mürsel Eryılmaz'dan dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı.


İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer ve beraberindeki 16 Meclis üyesine çalışmalar hakkında bilgi veren Eryılmaz, Gümüşhane'de en çok engelli vatandaşın Kelkit ilçesinde bulunduğunu söyledi.

Yaptıkları çalışmalarda il genelinde bin 340 engelli vatandaşın tespit edildiğini ifade eden Eryılmaz, bu rakamın yüzde 56'sının erkek olduğunu vurguladı. Dernek olarak her ay 2 engelli vatandaşı ziyaret ettiklerini kaydeden Eryılmaz, "Dernek olarak her ay 2 engelli vatandaşımızı ziyaret ediyoruz. Ziyaret esnasında yanımızda mutlaka psikolog ve danışman bulunduruyoruz. Özürlü vatandaşlarımız haklarını bilmiyor. Bu nedenle bastırdığımız kitapçıkları da bu ziyaretlerimizde dağıtıyoruz. İlimizde açılan rehabilitasyon merkezleri ile özürlü vatandaşlarımıza bakım parası ile birlikte devletimiz aylık 726 YTL ücret veriyor. Bu ücretin vatandaşlarımıza iletilmesinde bazı aksamalar yaşanıyor. Bunu da Emekli Sandığı ile görüştük, vatandaşlar sıraya koyulduğu için ödemelerde bazen gecikmeler oluyor. Ama ödeme
başladıktan sonra geriye dönük alacaklarda vatandaşa ödeniyor" diye konuştu.
Eryılmaz, dernek olarak en büyük sıkıntılarının tekerli sandalye temini olduğunu belirterek, il genelinde 110 tane tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyduklarını, 30 tanesini kendi imkanları ile karşıladıklarını fakat 80 adet daha sandalyeye ihtiyaç duyduklarını söyledi. Acil olarak 4 tane akülü sandalye ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Eryılmaz, akülü sandalyelerin temini konusunda meclis üyelerinden yardım talep etti. Başkan Yılmazer ise akülü sandalyeler konusunda meclisin gerekli çalışmaları yaparak, kaynak durumuna göre bu konuda destek sağlamaya çalışacakların ifade ederek, derneğin acilen ihtiyacı olan paranın ise karşılanacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 01:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?