4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de coşkulu 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gümüşhane’de törenlerle kutlandı.

Tören, Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Şükrü Cumhur, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, kamu kurumları, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri üyelerinin Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çelenk sunma törenine siyasi partilerden sadece Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) katıldı. Daha sonra Vali Güzeloğlu’nun şeref defterine yazdığı günün önemi ile ilgili mesajı okundu.

Yenişehir Stadı’nda devam eden törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Şükrü Cumhur ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı öğrencilerin bayramını kutladı. İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir, günün anlamını belirten bir konuşma yaptı. Özdemir, "19 Mayıs 1919, tarihten silinmeye çalışılan Türk milletinin yeniden dirilerek, kıyam ettiği, şahlandığı, Cumhuriyet’e, milli egemenliğe ve demokrasiye uzanan yolun başlangıcıdır" dedi. Öğrencilerin şiirler okumasının ardından Mescitli Köyü’nden başlayan ve gençlik koşusunda ilk üçe giren öğrencilere Vali Güzeloğlu tarafından madalyaları verildi. Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ise, günün anısına Güzeloğlu’na çiçek takdim etti.

Öğrencilerin gösterileri beğeniyle izlenirken, öğrenciler tarafından temsili olarak çizilen Türkiye haritası ve ’Bandırma Vapuru’ ilgi topladı. Tören sonunda yapılacak olan ’Ünlüler Futbol Karşılaşması’ ise yağış nedeniyle iptal edildi.

GÜMÜŞHANE-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2004 Çarşamba 15:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sariye küçük IP: 88.228.22.xxx Tarih : 19.05.2008 14:16:13

lmlarımla saygılarımla tüm içten duygularımla.bu 19 mayıs haberi bu yılın mı bilmiyorum ama,bugün gerçekten çok güzeldi.stadda yapılan kutlamaları ailecek sevinç içinde izledik.gerçekten çok güzel çalışmalardı.inşallah bütün 19 mayıslar böle olur.herkesin 19 mayıs atatürkü anma ve gençlik ve spor bayramını kutluyorum.byyyy!...SARİYE/gümüşhane