2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de gündem 'ağaç' oldu

Gümüşhane’de Sağlık Kurulu’nun çevreye yaydığı polenler nedeniyle kesilmesine karar verdiği kavak ve söğüt ağaçları tartışmaya yol açtı. Vatandaşlar, ağaçlara yuva yapan kargaların ağaçların kesilmesi halinde göç edeceği gerekçesiyle kesime karşı çıkıyor.

Gümüşhane’de 2 yıl önce Sağlık Kurulu’nun çevreye yaydığı polenler nedeniyle özellikle astım hastalarının sağlığını tehdit eden kavak ve söğüt ağaçlarının kesilmesi yönünde aldığı ve bu yıl uygulamaya konan karar tartışmalara yol açtı.

Ağaçlara yuva yapan kargaların göçünü önlemek amacıyla kavakların kesimine karşı çıkan bazı vatandaşlar, "Biz, onların sesine alıştık. Kavakların kesilmesi halinde kargaların yuvaları yerle bir olacak, göç etmelerine sebep olacak.

Yetkililerin aldığı kararı bir daha gözden geçirmelerini istiyoruz. Doğadaki dengeyi bozmamak lazım. Bu güne kadar kargaları hep koruduk. Onlarla iç içe olduk. Sabahları onların sesiyle yataklarımızdan kalkıyoruz. İnsanlarımızın sağlığı elbette önemli, ama doğadaki dengeyi de korumak lazım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 16:02:47
Güncelleme :24 Nisan 2005 Pazar 09:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?