7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de hayvancılığa destek

Gümüşhane Tarım İl Müdürü Ertekin Çolak, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi’ne hız verdiklerini belirterek “Proje kapsamında Şiran ilçemize bağlı Söğütalan köyünde 100 adet damızlık gebe düveyi hak sahiplerine verdik” dedi. 

Dağıtımların Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri aracılığı ile yapıldığını belirten Gümüşhane Tarım İl Müdürü Çolak:“ Köylü vatandaşlarımız tarafından kurulan bu kooperatiflere Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kaynaklı krediler verilmektedir. İlimiz genelinde hızla artan Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri aracılığıyla 2 yıl ödemesiz sıfır faiz ve beş yıl ödemeli olmak üzere gebe düve dağıtımı yapmaktayız” diye konuştu. 

Mart ayı ile birlikte Köse ilçesinden başlamak kaydı ile kooperatifler aracılığı ile damızlık gebe düve dağıtımına yaptıklarını anlatan Müdür Çolak: “Şiran ilçemize bağlı Söğütalan köyümüze 50 aileye 2’er adet damızlık gebe düve dağıtımını gerçekleştirdik. Bu düveler günde ortalama 25 kilo süt vermektedirler. Düvelerin doğumu halinde çiftçimize düve başı 140 ytl, sütün kilogramına da 55 ykrş teşvik primi veriyoruz. Damızlık düveleri Trakya’dan getirerek sağlıklı bir şekil de bin 400 ytlden kooperatif üyelerine veriyoruz.”şeklinde konuştu. 

Müdür Çolak, başvuran kooperatifler aracılığı ile damızlık gebe düve ve koyun dağıtımının önümüzdeki günlerde de süreceğini belirterek bu konuda şunları söyledi:“Kelkit ilçesine bağlı Babakonağı köyünde 50 aileye 4’er adet damızlık gebe düve, Söğütlü köyünde 50 aileye 25 ‘er adet ve Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Sungurbeyli köyünde de 50 aileye 25’er adet koyun dağıtımı yapılacak.”
iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 14:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?