4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de heyelan tehlikesi!

Trabzon-Gümüşhane Karayolu’nda 2 hafta önce meydana gelen heyelan nedeniyle 18 saat ulaşıma kapatılan yolun 1 kilometrelik bölümü, yarılan kayalar nedeniyle yeni bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı.

Trabzon-Gümüşhane Karayolu’ndaki heyelan tehlikesine dikkat çeken sürücüler, yetkilileri bir an önce önlem almaya davet ederken, gösterilen duyarsızlığa da tepki gösteriyor. Sürücüler tepkilerini, "Bizim gördüğümüzü acaba yetkililer görmüyorlar mı? İlla bir facianın yaşanması, can ve mal kaybının olması mı gerekiyor? 15 gün ve hatta 2 yıl önce meydana gelen heyelanda şans eseri can ve mal kaybı olmadı. Ama bu bir facianın yaşanmayacağı anlamına gelmez" sözleriyle dile getirdi.

2 yıl önce Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce heyelanlı bölgeye yaya kaldırımı yapıldığını belirten vatandaşlar, "Heyelanlı bölgeye yaya kaldırımı yaptıran yetkililer ölüme davetiye çıkardılar. Ancak gösterdiğimiz tepkiler ve heyelanlı sahadan kaya düşmesi sonucu yaya kaldırımını kapatmak zorunda kaldılar. Şimdi ise heyelanlı saha sürekli kayıyor ve derin çatlaklar meydana geliyor. Bir yolcu otobüsü geçerken, bu kütlenin Allah korusun otobüsün üzerine düştüğünü düşünmek bile istemiyoruz. Bunun için yetkililerin bir an önce bu heyelanlı sahayı kaldırmalarını ve gerekli önlemleri almalarını istiyoruz" dedi.

İBRAHİM ÖZDEMİR GÜMÜŞHANE (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 11:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?