6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de heyelan toplantısı

Gümüşhane Merkeze bağlı Mordut Mahallesi'nde geçtiğimiz ay meydana gelen heyelan sonrası yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.


Vali Enver Salihoğlu başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Karayolları 10. Bölge Müdürü Murat Boydaş, ilgili kamu kurum yetkilileri ve üniversiteden öğretim üyeleri katıldı.


Basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından gazetecilere bilgi veren Vali Salihoğlu, yolun ulaşıma açılması konusunda yapılabilecek hususları değerlendirdiklerini söyleyerek şöyle konuştu: “Heyelan bölgemizde sondaj çalışmaları sürüyor. Heyelan bölgesinde kısa bir süre içerisinde sonuç alınacak diye bir şey söz konusu değil, bölgede çok önemli bir heyelan var. İlk aşamada 6 adet sondaj yeri belirlendi, bunlardan bir kısmı açıldı, bir kısmının da açılması sürüyor. Gelecek hafta içerisinde bu sondaj çalışmaları sonrası hazırlanan projenin uygulanabilirliğini değerlendireceğiz. Karayolları ekibimizin de bu süre içerisinde yol ile hazırlayacağı raporu da birlikte değerlendireceğiz.''


Yolun çok hızlı bir şekilde ulaşıma açılması için çalıştıklarını ifade eden Vali Salihoğlu, “Uzmanların hazırlayacağı ve bildireceği görüşler doğrultusunda hareket edeceğiz. Verilen rapor doğrultusunda davranılacaktır. Halen heyelan bölgesinin yukarı kısmında 200 bin metreküplük boşaltılması gereken toprak bir zemin bulunmaktadır. Tüm arkadaşlarımız titizlikle çalışıyorlar. Heyelan bölgesinde tüm detaylar en ince noktasına kadar araştırılıyor'' dedi.


Gümüşhane merkeze bağlı Mordut Mahallesi'nde, 9 Ağustos Cumartesi günü, kara yolu üzerinde belediye tarafından konut yapılmak için gerçekleştirilen alan açma çalışmaları sırasında meydana gelen heyelanda Gümüşhane-Erzurum-Erzincan karayolu ulaşıma kapanmış, can kaybının yaşanmadığı olayda 6 ev oturulamayacak hale gelmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 09:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?