5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de içme suyu çalışmaları

kaynakHarşit Çayı kenarına yapılan keton kuyularla içme suyu ihtiyacı karşılanan Gümüşhane'nin, sağlıklı içme suyuna kavuşturulması için çalışma başlatıldı. 

Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Pir ile birlikte Gümüşhane'ye su getirilmesi düşünülen Gülaçar Köyü Esentepe Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, idarenin belediyeye gerekli desteği sağlayacağını söyledi. 

Torul İlçesi'ne bağlı Gülaçar Köyü'nün kaynak su bakımından zengin olduğunu kaydeden Vali Dalmaz, "Burada köy sakinlerimizin su bakımından bazı sıkıntıları var. Vatandaşlarımız köylerinde bulunan suyu hem sulama hem de içme suyu olarak kullanmaktadır. Suyu bu köyümüzden alarak, burada ikamet eden vatandaşlarımızı susuz bırakmak gibi bir düşüncemiz yok. Ancak, suyun bu köyden alımında belediyemizin yapması gerekenler var. Bunu oturup köylü vatandaşlarımız ve belediyemiz konuşacak. İdare olarak bize düşen ne ise gereken katkıyı sağlayacağız" dedi. 

Keton kuyularla Harşit Çayı kenarından şehre içme suyu verildiğini belirten Belediye Başkanı Canlı ise, "Aylık olarak TEDAŞ'a 25 bin YTL ödemek zorunda kalıyoruz. Bu da vatandaşımıza suyun çevre illere göre daha pahalı olarak yansımasına neden oluyor. Hem belediyeyi bu giderden kurtarmayı hem de ilimize daha kaliteli suyla birlikte normal fiyatta içme suyu vermeyi planlıyoruz. Bunun arayışı içerisindeyiz. Sayın Vali'ye teşekkür ediyorum. Bize her yönden gereken desteği veriyorlar" diye konuştu. 

Gümüşhane'ye 60 kilometre uzaklıkta bulunan Gülaçar Köyü Esentepe Mahallesi'nde saniyede 80-100 litre arasında kaynak bulunduğunu ifade eden Başkan Canlı, daha sonra şunları söyledi:
"Köy sakinlerimizin suyu vermeleri noktasında bazı tereddütleri var. Belediye olarak bu tereddütlerini gidermede her türlü taahhüdü veriyoruz. Kendileriyle yeniden oturup konuşacağız. Belediye olarak yapmamız gereken ne ise yapacağız. Tek amacımız ilimizi daha sağlıklı, sağlıklı olduğu kadar da normal fiyattan içme suyuna kavuşturmaktır."
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 11:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?