6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’de ilk kadın aday

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün belde Belediye Başkanlığına aday adayı olan Aynur Zorlu Kaya, halk desteğini arkasına alarak Gümüşhane’nin ilk seçilmiş kadın Belediye Başkanı olmak istiyor.

Yerel seçimler yaklaşırken, siyasi tansiyonun giderek yükseldiği Gümüşhane’de ilk kez bir kadın aday ortaya çıktı. 

İstanbul Mecidiyeköy Vergi dairesindeki görevinden istifa ederek Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesinde Belediye Başkanı olabilmek amacıyla Ak Parti’den aday adayı olan Aynur Zorlu Kaya, sempatik kişiliği ile kısa sürede Özkürtün halkının sevgisini kazandı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Gümüşhane’nin ilk kadın Belediye Başkan aday adayı olan Aynur Zorlu Kaya, hizmet yarışında kadınların da var olması gerektiğini belirterek, “Kadınların aktif siyasetin içinde olmaları siyasete de ilke getirecektir. Gümüşhane’de bir ilki gerçekleştirerek Özkürtün halkının da desteğiyle Belediye Başkanlığına talibim” dedi.

‘İLK ADIM TURİZM’
Belediye Başkanı seçilmesi halinde ilk adımı turizm alanında gerçekleştireceği çalışmalarla atacağını belirten Aynur Zorlu Kaya, “Beldeme hizmet etmek, Özkürtün’ü bir turizm merkezi haline getirmek için bütün projelerim hazır. Partimin aday göstermesi halinde halkımızın da teveccühü ile dar bir vadiye sıkışmış olan Özkürtün’ün kabuğunu kırarak tüm Türkiye’nin tanımasını sağlayacağım. Kürtün baraj gölünün yanı sıra Kadırga, Kazıkbeli, Erikbeli gibi yaylalarımızda potansiyeli çok iyi değerlendireceğim. Özkürtün halkı çalışkanlığı ile bu güne kadar yaşamını sürdürmeyi başarmıştır. Ancak bu özverili halkın çalışkanlığını sadece bölgeye değil tüm ülkeye açmak istiyorum. Beldenin alt ve üst yapı sorununu çözüme kavuşturmanın yanı sıra baraj gölü çevresine kurulacak olan turistik tesislerle Özkürtün gelecekte aranılacak bir turizm merkezi haline gelecektir. İnançlıyım, kararlıyım. Bir bayan olarak ben beldemle bütünleşmiş, belde halkımın tüm sorunlarını bilmekteyim. Özkürtün yol güzergahı üzerinde olan bir belde değil, aranır bir belde haline gelecek” dedi.

‘HAYDI KADINLAR SİYASETE’
Gümüşhane’deki kadınları da aktif siyasete çağıran Aynur Zorlu Kaya, “Gümüşhane genelinde 18 belediye bulunuyor. Bugüne kadar hiç kadın Belediye Başkanı olmamış. Sayın Başbakanımızın da sürekli ifade ettikleri gibi kadınlarımızın da aktif siyasetin içinde yer almaları gerekiyor. Siyasetin kadınlarla birlikte daha bir kalite kazanacağına inanıyorum. O bakımdan gerek beldemde yaşayan gerekse ilimizin değişik yerleşim yerlerindeki tüm kadınlarımızı aktif siyasete katılmaya çağırıyorum. Haydi kadınlar siyasete” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 23:55:55
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 00:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?