6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’de konuşan kitap şenliği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül himayesinde başlatılan ‘Konuşan Kitap Şenliği’ Gümüşhane’de de gerçekleştirildi.

Vali vekili Soner Şenel, çocuklara kitapları sevdirmenin yollarının aranması gerektiğini söyledi.

 


Atatürk Parkında düzenlenen törene, Vali Vekili Soner Şenel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, okul müdürleri, öğrenciler ve Gümüşhaneli yazarlar katıldı.


Vali Vekili Şenel, törende yaptığı konuşmada, çağdaş medeniyet seviyesine çok okuyan bir toplumla ulaşılabileceğini belirterek, “Teknolojinin hızla geliştiği bu çağda çocukların ve gençlerin ilgisini kitaplara çekmenin zor olduğunu biliyoruz. Çocuklarımız, bir kitabın sayfalarına dokunmanın, kağıt kokusunu hissetmenin, evde kütüphane oluşturmanın zevkini yeterince yaşayamamaktadırlar” dedi.


Çocuklara kitap okumayı sevdirmek için anne ve babaların yapabilecekleri çok şeyler olduğunu ifade eden Şenel, “Anne ve babaların çocuklara sesli olarak kitap okumaları, alışveriş yaparken onlara kitap almaları, çocuklar için kütüphane oluşturmaları, evde kitap okumaya zamanları ayırmaları, kitaba karşı olan ilgiyi artıracaktır. Çocuklarımızı kitaplarla dost yapmanın yollarını aramalıyız. Her kitap kendi içerisinde bir hazinedir. Ve bizler anne babalar olarak, öğretmenler olarak kitap okumanın önemini çocuklarımıza hissettirmeliyiz. Yarınlarımızın daha güzel olması da ancak bununla mümkün olacaktır”diye konuştu.


Milli Eğitim Müdürü Yıldırım ise ''Okuyan Gümüşhane'' projesi kapsamında il merkezinde 14 bin 200, ilçelerde 4 bin 330 adet olmak üzere toplam 18 bin 530 adet kitap dağıttıklarını, 8 kahvehanede okuma köşesi kurduklarını, ana okullarında ''Annem Okuyor'' kampanyası başlattıklarını kaydederek, çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.


Konuşmaların ardından Vali Vekili Şenel ve beraberindekiler tarafından şenlik kapsamında hazırlanan sergilerin açılışı yapılarak gezildi.


Şenlik alanına kurulan kurulan on sekiz stantta Vali Vekili Soner Şenel, İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay, Eğitimci Yazar Hasan Pir, Eğitimci ve Gazeteci Yusuf Sadık, Gazeteci Turan Tuğlu, Şair Hasan Odabaş, Şair Osman Nebioğlu, Akademisyen Mustafa Demir, Gümüşhanespor Teknik Direktörü Mehmet Kaya, Eğitimci Gürbüz Büyükbayraktar ve işadamı Muammer Taş öğrencilerle sohbet etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 09:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?