7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de köylere hizmet

Gümüşhane Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme, Çevre, Kültür ve Turizm Birliğinin Kasım ayı olağan Meclis toplantısı Atatürk Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi.


Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Soner Şenel başkanlığında yapılan toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili ve Birlik Müdürü Bayram Akçay ve çok sayıda muhtar katıldı.


Merkeze bağlı 93 köyün üye olduğu Birliğin olağan toplantısına üyelerin büyük bir kısmının katıldığı gözlenirken, Vali Enver Salihoğlu’da seçimlerin yapıldığı sırada birim müdürleri ile birlikte salona gelerek toplantıya iştirak etti.
Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Soner Şenel 2007 yılı çalışma raporunu okutarak oylamaya sundu. 2007 yılı çalışma raporunun salonda bulunan 74 muhtarın çoğunluğu tarafından kabul edilmesinin ardından Birlik Encümen seçimlerine geçildi. İlk olarak İl Genel Meclisi üyelerinden seçilecek 2 kişi için gizli oylamayla seçim yapıldı. Adaylardan en çok oyu olan Cahit Sünnetçi (51 oy) ve Yaşar Yılmazer (35 oy) birlik encümeni olarak bir yıl süre ile görev yapmaya hak kazandılar. Muhtarlar arasından yapılan seçimlerde ise Şephane Köyü Muhtarı Mustafa Gürbüz (47 oy) ve Erdemler Köyü Muhtarı Oktay Sevim (36 oy) görev yapmaya hak kazandı.


Seçimlerin ardından 2006 yılı kesin hesap cetvelleri ve 2008 yılı birlik bütçesi görüşülerek karara bağlandı.
Halk günü toplantısının ardından beraberinde kurum Müdürleri ile Merkez İlçe Birliği toplantısına katılan Vali Enver Salihoğlu burada yaptığı konuşmada birliğin yeni seçilen encümen üyelerine başarı dileklerinde bulunarak Köydes çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Salihoğlu:"KÖYDES projeleri kapsamında köylerimize daha hızlı ve maliyeti düşük hizmet gitmektedir. Bu yıl yapmış olduğumuz KÖYDES çalışmaları kapsamında Merkez ilçede 57 kilometre onarım, 36 kilometre stablize, 43 kilometre 1. kat asfalt, 34 kilometre 2. kat asfalt , 200 metre beton yol, 38 adet sanat yapısı, 3 bin 800 metrekare parke, 4 adet köprü ve 37 adet içmesuyu tesisi tamamlanmıştır.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 17:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?