4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de 'Kurtuluş' coşkusu

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü törenlerle kutlandı.
İlk tören saat 08.55'de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Keser, Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın çelenk koymaları ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Keser ve Belediye Başkanı Canlı, Valilik toplantı salonunda kutlamaları kabul etti.
Törenlerin 2. bölümüne Zafer Meydanı'nda devam edildi. Saat 10.00'da başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, kutlamaların bölgede meydana gelen olaylar sebebiyle daha da bir önem kazandırdığını belirterek, şunları söyledi:
"Bağımsızlığın ne derece önemli olduğunu her gün haber bültenlerinde işgal altındaki ülke insanlarının muhatap kaldıkları tutumları görerek daha iyi anlıyoruz. Bütün bu görüntüler, bu törenlerin boşa yapılmadığını anlamak için yeterlidir. Bizler bağımsızlığımızın birileri tarafından hediye edilmediğini, aksine binlerce şehidimizin kanı pahasına bu toprakların kurtarıldığını bilmekteyiz. Şu anda bizler şehitlerimizi anmak için kalın paltolarımız sırtımızda ayağımızda kışlık ayakkabılar olmasına rağmen bir saat zor dayanabiliyoruz. Halbuki o insanlar çıplak ayakla, aç karınla ve türlü imkansızlıklarla mücadele ederek, bu toprakları bizlere emanet ettiler. Bizler millet olarak kurtuluşa ve bağımsızlığa her zaman önem verdik."
Törene öğrenciler tarafından şiirler okunması ve halk oyunları ekiplerinin yaptığı gösterilerle devam edildi. Tören 3.Ordu Komutanlığı Bando Takımı'nın da katıldığı resmi geçitle sona erdi.
İBRAHMİ ÖZDEMİR - GÜMÜŞHANE (İHA)
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2004 Pazartesi 02:35:13
Güncelleme :23 Mart 2004 Salı 21:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?