7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Gümüşhanede Milli Eğtimin Takipcisi Benim

Ülke genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de okullar düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılına başladı. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu “Eğitimde kaliteyi yükseltmek zorundayız. Milli Eğitimin takipçisi benim” dedi.

Yeni öğretim yılının başlaması ile birlikte Gümüşhane’de de okullar törenlerle açıldı. Bin 118 öğretmenin görev yapacağı 232 ilk ve orta dereceli okulda bu yıl Gümüşhane’de yaklaşık 25 bin öğrenci öğretim görecek. Yeni öğretim yılının başlaması nedeniyle Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konuldu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Atatürk Kültür Merkezide bir tören düzenlendi. Törene Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Keser,Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı M.Cihan Kısa,İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Güzeloğlu özetle şunları söyledi” %7 si okumaz-yazmaz olan bir toplumun eğitim ve öğretim yılını açıyoruz. Kız ve erkek ayırımı gibi bir noktayı aşmak zorundayız. Eğitimde en önemli hedef özgür ve kalitedir. Bizler en zor olan kaliteyi mutlaka yakalamak zorundayız. Fiziksel yapılaşma ne kadar iyi ve hoş olursa olsun en önemlisi kalitedir.”dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu daha sonra şunları söyledi ”Özellikle vurgulamak istiyorum;Milli Eğitimden beklentilerim çok yüksek. Özel İdare bütçesinin %30 unu eğitim ve öğretim için harcayacağım. Tüm öğretmenler ve idareciler okulları öğrenciler için bir cennet yapacaklar. Milli Eğitimin takipçisi bizzat benim. Heyecanla çalışmak zorundayız. İlimizde sağlıklı olmayan alt yapıyı giderme çabası içindeyiz. Modern ve çağdaş eğitim bağlamında düşünürsek 200 derslikli bir açığımız bulunmaktadır. Mevcut öğretmen açığını en alt düzeye indirmek için çabalarımız sürmektedir.”şeklinde konuştu.

Yayın Tarihi : 16 Eylül 2003 Salı 00:00:16
Güncelleme :16 Eylül 2003 Salı 19:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?